eBay, Hummingbird Ventures yatırımı Shutl'ı satın aldı

eBay, Hummingbird Ventures yatırımı Shutl'ı satın aldı

Shutl, e-ticaret sitelerine hızlı kargolama altyapısı konusunda hizmet veren bir web servisi. Shutl altyapısıyla tüketiciler, Shutl seçeneği ile yaptığı alışverişlerde çok daha hızlı şekilde teslimat sağlanabiliyor.

Aslında servis, e-ticaret sitelerine entegre edilen bir altyapı ve hızlı kargolamayı ön plana alıyor. Bundan 4 yıl önce, e-ticarette teslimatı değiştirmek için yola çıkan girişim Shutl, bugün eBay tarafından satın alındı.

Satın alma rakamı ile ilgili bir bilgi paylaşılmasa da eBay'in Shutl'ı satın alarak, hızlı kargolama anlamında saflarına güçlü bir web servisini kattığı gerçeği de var.

Kısacası yakın gelecekte, Shutl ekibinin eBay'i geliştirdiğini gözlemeyebileceğiz. Bildiğiniz gibi Shutl, bu yılın hemen başında The Europas'ı kazanmayı başarmıştı. 

Hummingbird de yatırım yapmıştı

Hemen ekleyelim Shutl, şimdiye kadar yaklaşık 9 milyon dolar değerinde yatırım alan bir girişimdi. Yatırımcı şirketler arasında da yakından tanıdığımız Hummingbird Ventures var ve kurucularından Pamir Gelenbe bu gelişmeyi Twitter'dan paylaştı. Shutl'ın diğer yatırımcıları ise UK Angels, UPS Strategic Enterprise Fund, e.ventures ve Notion Capital.

E-ticarette kritik bir dönemeç

Shutl altyapısına sahip web siteleri böylece rakiplerine göre bir adım öne çıkabiliyor. Alışveriş sonrasında Shutl seçeneğini seçen tüketicilere kargoları çok daha hızlı, hatta dakikalar içerisinde ulaşabiliyor. Hızlı gönderi ve teslimat uzun süredir önemli bir konu ve sektörün Amazon gibi büyük oyuncuları da bununla ilgili adımlar atıyor.

Örneğin Shutl'ın tanıtım videosunda yer alan bir bilgiye göre, kullanıcıların sepetten ayrılma oranlarının en yüksek olduğu alan kargo seçim ekranları. Bu da, e-ticarette teslimatın ne kadar kritik olduğunu aslında vurgulayan bir veri.

shutl_ebay_blog

Shutl'ın kurucusu ve CEO'su Tom Allason'ın satın almayı duyurduğu blog yazısında kaleme aldığına göre bir tüketicinin yaptığı ticaretin yaklaşık yüzde 75'i, 25 km. içerisinde gerçekleştiğini de iletiyor. Kısacası, aslında hızlı kargolama imkansız bir şey değil.

Shutl'ın sadece online mağazalar için bir servisi yok, aynı zamanda kişisel gönderimleriniz için şu an beta aşamasındaki shutl.it adını verdiği servisle de hızlı teslimat sunuyor. Hatta kişisel gönderimleriniz için kargonuzun da tipine bağlı olarak bisiklet, motorbisiklet ya da otomobil gibi seçenekleriniz de bulunuyor. Sanıyorum Shutl, eBay için çok mantıklı bir satın alma olmuş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.