Çocuklar için interaktif oyunlar geliştiren MintiKids'in ikinci oyunu App Store'a giriş yaptı

Çocuklar için interaktif oyunlar geliştiren MintiKids'in ikinci oyunu App Store'a giriş yaptı

Mobil uygulama mağazalarında oyunların hakimiyeti devam ederken ülkemizdeki girişimciler de yeni oyunlarla kapımızı çalıyor. 2013 başında kurulan Minti Kids çocuklara yönelik oyunlarıyla Apple Store'da adından söz ettirmek istiyor.

Minti Kids, Türkiye ve bölge ülkelerde Agile (Çevik) yaklaşımlar konusunda hizmet veren ACM Software'in kurucuları Mehmet Yitmen, Ahmet Akdağ ve Cihan Deniz tarafından kurulan bir girişim.

Mehmet Yitmen'in paylaştığı bilgiye göre 2012’ye göre yüzde 35 artması ve yaklaşık 12.3 milyar Dolar'a ulaşması beklenen mobil oyunlar içinde "çocuk ve genç" kategorisinin en hızlı büyümeye sahip olması Minti Kids'in kurulmasının temel sebebi.

minti kids  mobile games for kids.png

Eğlenceyi ve eğitimi tek potada eriten uygulamalar geliştiren Minti Kids, oyunlarıylla 0-6 yaş* grubundaki çocuklara hitap ediyor. Çocukların hem bilişsel hem de duygusal gelişimine destek olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda sadece çocuklara odaklanmak için, reklamlara ve uygulama içi satın almalara yer vermiyor. Minti Kids oyunları App Store'da bir kaç dolarlık fiyatlarla satışa sunuluyor.

Gelelim Minti Kids'in geliştirdiği oyunlara

Minti Kids'in yaklaşık 2,5 ayda geliştirdiği ve Temmuz ayı sonunda yayınlanan ilk oyunu Fruits & Veggies (2$), çocukların meyve ve sebzeleri eğlenceli bir şekilde tanımasına yardımcı oluyor. Görsel etkileşimin yanında Türkçe ve İngilizce seslendirmelere de yer veriliyor.

Yaklaşık 3.5 ayda geliştirilen 2. oyun Dress Up Luca (1 dolar, ay sonunda 3$ olacak) ise çocukların sevimli bir ayıya kıyafet giydirmesini temel alıyor. Bu oyunda İngilizce dil seçeneği ile dünyaya açılıyor.

Bu yıl içerisinde Cocoa Framework ve Cocos 2D kullanarak 2 oyun daha yayınlamayı düşünen Minti Kids kurucuları Minti Kids Fruits & Veggies'in birçok ülke mağazasında ilgili kategoride ilk 5'e girdiğini ve şu ana kadar yaklaşık 25 bin kez indirildiğini bizimle paylaştı. Yeni oyunun da benzer bir başarı yakalaması bekleniyor.

Bu kategoride bir marka bağımlılığının olmadığını ve iyi oyun üretebilen herkesin çok çabuk pazarda yer edinebildiğini söyleyen Mehmet Yitmen, ABD pazarında Minti Kids'ina adını yükseltmek istediklerini aktarıyor. Ekibin bu hedefe ulaşmak için seçtiği yol ise destek almakla uğraşmak yerine ürünü geliştirip fatura kesmeye odaklanmak.

Dress Up Luca oyununa sahip olmak isteyen kullanıcılarımız aşağıdaki promosyon kodlarını kullanıp yorumlarını paylaşabilirler.

3L3LKXL3A6RX YR9MM9X9FFH4 367EXR7JR4PF 4FRRPMTW3FEE 4RTN46KTJHK4 WY3JMX3JMKPF 4YYETL7NY9RL 64JNMLH7AELY JFKE44LE4NJJ RWJ7YHRFEKA7

*Ebeveynlerin bu yaş aralığında çocukların elektronik cihazlarla geçirdiği süreye dikkat etmesi gerekiyor. En doğru yönlendirme için bir uzmana başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.