Adidas'tan Nike FuelBand'a rakip: miCoach akıllı saat

Adidas'tan Nike FuelBand'a rakip: miCoach akıllı saat

Nike'ın yenilediği ürünü Fuelband SE'nin tanıtımının üzerinden çok fazla vakit geçmeden Adidas akıllı saatini tanıttı. 1 Kasım'da satışa sunulacak akıllı saat Adidas'ın elektronik ürün segmenti olan miCoach'a dahil olacak.

Adidas'in akıllı saat donanım olarak renki dokunmatik ekrana sahip olmanın yanısıra kalp atış hızının ölçümleyebiliyor. Nike Fuelband'ın iPhone'dan aldığı konum bilgilerinin aksine Adidas, miCoach'ta bulunan entegre GPS ile konum doğruluğunun maksimuma ulaştığını belirtiyor. Adidas'ın bu adımı giyilebilir teknoloji için ilk adımı olmasa da akıllı saat konusunda rakibine oranla biraz geç kaldığını söylemek mümkün. Nike FuelBand'ı ilk olarak Ocak 2012'de çıkarmış sonrasında Samsung GearNissan Nismo akıllı saatler dikkatleri bu segmente yöneltmişti. 

adidas-micoach-smartwatch

Adidas rakibinin aksine akıllı saatinde 3. parti uygulamalara izin vermiyor. Özellikle Nike'ın FuelBand'ın Apple'in iPhone 5S ve 5C'yi tanıtımının içinde yer aldığını düşündüğümüzde, Adidas'ın akıllı saatini daha farklı konumlandırmak istediğini söylemek mümkün. ABD'de 399 dolardan satışa sunulacak akıllı saat, Nike FuelBand SE'nin 149 dolarlık fiyat etiketi karşısında iki kat fiyata sahip. Buna karşılık rakibinden daha gelişmiş sensörleri bulunduğu belirtilen miCoach akıllı saatin farklı özelliklerinden birisi ise MP3 çalabiliyor ve Bluetooth üzerinden kablosuz kulaklıkla iletişim kurabiliyor.

Adidas rakibininin sadece Apple kullanıcılarına hitap etmesine karşılık akıllı saatinde Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemine sahip telefonlar için uygulaması bulunmasıyla güçlü bir avantaj elde ediyor. 3.7 cm ekrana sahip akıllı saatte atletler için koşu programlarının yapılması ve animasyonlu grafiklerle programın gösterilmesine ek olarak titreşimle bildirim ve Bluetooth kulaklık üzerinden ses ile hız bildirim özelliği bulunuyor. miCoach sensörler kapalıyken tam dolu pil ile 14 gün boyunca şarj olmadan kullanılabiliyor. Sensörler açıldığında antreman modunda sadece 4 saat dayanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.