Geleceğe dair istek listenizi yönetebileceğiniz, Hindistan merkezli bir girişim: Wishberg

Geleceğe dair istek listenizi yönetebileceğiniz, Hindistan merkezli bir girişim: Wishberg

Bu yazıda sizlere alışılmışın dışında bir to-do list uygulaması tanıtacağız.

Yola çoğu to-do list uygulamasının yaptığını yaparak yani kendi belirlediğiniz kategoriler altında hatırlatmalar oluşturup, bu hatırlatmaları tamamladığınızda söz konusu hatırlatmayı güncelleyebildiğiniz bir uygulama yaratarak çıkan Wishberg; daha sonra kullanıcılarının çoğunlukla günlük hayatlarındaki işler için hatırlatmalar değil de gelecekte yapmak istediği aktiviteleri platforma girdiğini farketmiş. Bunun üzerine pivot eden girişim; bir to-do list uygulamasından, ölmeden önce yapılacak aktiviteler uygulamasına dönüşmüş.

Mumbai/Hindistan çıkışlı olan Wishberg'in iki kurucu ortağı (Pravin Jadhav ve Kulin Shah) bulunuyor. Şu an 9 kişilik bir ekibe sahip olan girişim, Hindistan'ın erken aşama yatırım yapan oluşumlarından biri olan India Quotient'ten de tohum yatırımı almış. Kulin Shah, bu tohum yatırımını ekibe yazılım ve tasarım konularında yeni yetenekler kazandırmak için kullanacaklarını belirtiyor.

wishberg-ekran-goruntusu

Wishberg'i denemeye başlamanız için Facebook hesabınızla login olabileceğiniz gibi platformun normal üyelik sayfasını da kullanabilirsiniz. Üye girişinin ardından Wishberg'de belirli kategorilere (araba, seyahat, kitap, film, yeme/içme, moda gibi) ait olarak gelecekte yapmayı planladığınız aktiviteleri giriyorsunuz. Aktiviteleri gelecekte yapmak için istek listenize alabileceğiniz gibi daha önce gerçekleştirmişseniz 'tamamlandı' olarak da işaretleyebiliyorsunuz.

Wishberg'de aynı zamanda üyelerin birbirlerini takip etmesi de mümkün. Böylelikle arkadaşlarınızın ya da zevklerinden hoşlandığınız birinin geleceğe dair planlarını görebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama üzerinde aktiviteleri ne zaman yapacağınızı da tarih olarak belirtip gelecek için timeline'ınızı da oluşturabiliyorsunuz. Wishberg'de aktiviteler Pinterest'ten alışık olduğumuz şekilde listeleniyor ve sayfayı scroll etmeniz halinde otomatik olarak yükleniyor.

Wishberg'de dilediğiniz aktiviteleri yalnızca kendinizin görebileceği şekilde istek listenize dahil etmeniz de mümkün. Ayrıca platform üzerinde popüler olan aktiviteleri de görebiliyorsunuz. Şu an için platformda 400 bine yakın aktivite kullanıcılar tarafından istek listelerine eklenmiş durumda.

wishberg-banner

Bazı e-ticaret sitelerinde de bulunan istek listesi özelliğinin gelişmiş versiyonu olarak tarif edebileceğimiz Wishberg'in sahip olduğu geniş kategori yapısı kullanıcılarına platformu diledikleri doğrultuda kullanma imkanı tanıyor. Wishberg'in web arayüzü şu an için yeterli bir seviyede. Ancak girişimin mobil uygulamalara ihtiyacı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kurucu ortaklardan Kulin Shah da aldıkları tohum yatırımı ekibin genişlemesi için kullanacaklarını söylemişti, yani platformun mobil uygulamaları için şimdiden çalışmalara başladığını tahmin edebiliriz.

Wishberg için ileriki dönemde mobil uygulamalarını duyursa bile kritik olan kullanıcı sayısı ve kullanıcılarının platformu kullanma sıklığını arttırması. İş modeli olarak çok sayıda benzeri bulunan girişimin, gelir modeli noktasında çok da fazla seçeneği olmadığını düşünecek olursak genel olarak kullanıcı sayısı ve kullanım sıklığı geleceğini çizecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.