Firefox OS tabanlı Alcatel One Touch Fire Almanya'da 90 Euro'ya satışa sunuldu

Firefox OS tabanlı Alcatel One Touch Fire Almanya'da 90 Euro'ya satışa sunuldu

Mozilla'nın açık kaynaklı mobil işletim sistemi Firefox OS, Avrupa'daki pazar sayısını artırıyor. Daha önce Polonya ve İspanya'da satışa sunulan Firefox OS tabanlı cihazlardan Alcatel One Touch Fire, Almanya'da 100 Euro'dan düşük bir fiyatla satışa çıktı.

Deutsche Telekom'a bağlı Congstar, One Touch Fire'ın internet sitesi ve bazı satış noktaları üzerinden satışa sunulduğunu açıkladı. Taahhütsüz olarak 90 Euro (242 TL) fiyatla pazardaki yerini alan cihaza 24 aylık planda aylık 4 Euro (yaklaşık 11 TL) karşılığında sahip olunabiliyor.

Farklı tarife seçenekleriyle satın alınabilecek One Touch Fire'ın Avrupa'nın en büyük ülkelerinden Almanya'da neler yapacağı merak konusu ama Congstar'ın satışa sunmadan önce yaptığı pazar araştırması sonuçların olumlu olabileceğini gösteriyor.

Firefox OS'un halen uygulama ve sistem tabanlı bazı eksikleri var. İşletim sistemlerinin ilk dönem sorunları Firefox OS için de söz konusu ama One Touch Fire'ı test eden kullanıcılar arasında Erdem isimli bir kişi de var ve Firefox OS hakkındaki görüşleri kullanıcıların umutlu olduğunu gösteriyor.

Mozilla, Firefox OS'un her 3 ayda bir yenileneceğini ve Firefox OS'un bu yıl sonuna kadar Latin Amerika'da ve Avrupa'da yeni pazarlara açılacağını açıklamıştı.

3.5 inç dokunmatik ekrana sahip Alcatel One Touch Fire, 480 x 320 piksel çözünürlüklü bir ekrana ve 3.2 megapiksellik kameraya sahip. 512 MB depolama kapasitesi microSD kart ile 32 GB'a kadar artırılabiliyor. 1 Ghz Qualcomm işlemciye sahip ve ağırlığı 108 gr.

Bu özellikleriyle Firefox OS, orta düzey akıllı telefonlardan bile uzakta görünüyor ama fiyat açısından özellikle gençlerin ilk akıllı telefonu olmaya aday olduğunu söylemek mümkün.

Daha önce Firefox OS tabanlı ZTE Open'ın İngiltere ve ABD'de Ebay’e adım atmıştı. ZTE Open modelinin şu anda Ebay.co.uk'da 60 Pound (191 TL) , Ebay.com'da 63 Dolar (184 TL) satıldığını hatırlatalım.

Firefox OS'un Türkiye'de ne zaman satışa sunulduğunu öğrenene kadar aşağıdaki anketimizle ilgilenebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.