Kadınlara Ruby on Rails öğretmek amacıyla Rails Girls, ilk kez İstanbul'da düzenlendi

Kadınlara Ruby on Rails öğretmek amacıyla Rails Girls, ilk kez İstanbul'da düzenlendi

Finlandiya çıkışlı bir oluşum olan ve daha önce dünyanın çok farklı noktalarında organize edilen Rails Girls, geçtiğimiz haftalarda ilk kez İstanbul'da düzenlendi.

Kar amacı gütmeyen, gönüllü çalışma temelinde yürüyen bir açık kaynak kodlu proje olarak tarif edebileceğimiz Rails Girls'te kadınlar ile teknoloji arasındaki açığın kapanması hedefleniyor. Etkinliğe yazılım konusunda temel bilgisi olanlar katılabiliyor, katılımcıların ağırlıklıklı olarak kadınlar arasından seçildiğini, etkinlik boyunca da eğitmenlerin önceliği kadınlara verdiğini de belirtelim. :)

4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenen etkinliğe 140 başvuru olurken 25 kadın etkinliğe katıldı. 1 buçuk gün süren Rails Girls, kadınlar ile teknoloji arasındaki açığı kapatabilmek, kullanımı kolay ve hızlı sonuçlar alınan Ruby on Rails framework'ünü öğretmek ve kadınlara düşüncelerini hayata geçirebilmeleri için olanaklar sunmayı hedefliyordu.

rg-istanbul-etkinlik

Etkinlik, 4 Ekim Cuma akşamı kayıt işleminin ardından katılımcıların bilgisayarlarına Ruby ve Ruby on Rails kurması ile başladı. Kurulumu, sunulan dokümanlar eşliğinde kendileri yapan katılımcılar; C.ertesi günü ise hem çeşitli sunumları dinlediler hem de örnek bir proje üzerinde çalıştılar. Etkinlikte Dilek Dayınlarlı "How to start you own business in Turkey?" başlıklı bir sunum yaparken, Uğur Özyılmazel de Git eğitimleri gerçekleştirdi.

Etkinlik sonrasında da etkileşim sürüyor

Bu arada etkinlik sonrasında çeşitli mail grupları üzerinden katılımcılarla eğitmenlerin iletişimde kalmaya devam ettiklerini ve basit projeler geliştirdiklerini söyleyebiliriz. Ki bu da etkinliğin amacına ulaştığını gösteriyor.

Tamamen ücretsiz olan etkinliğin İstanbul ayağında Alve.com, Etiya, Microsoft ve Railslove gibi isimler de sponsor olarak bulundular. Organizasyon ekibi ile konuştuğumuzda etkinliğin ilerleyen zamanlarda tekrar etmesini dilediklerini ancak şu an net bir şey olmadığını söylediler. Ayrıca ekibin kısa vadeli hedefleri arasında üniversitelerde küçük etkinlikler düzenleyerek kadınları Ruby on Rails ile tanıştırmak olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.