Google TV artık Android TV oluyor ama değişen tek şey isim değil…

Google TV artık Android TV oluyor ama değişen tek şey isim değil…

Dev teknoloji firmalarının TV konusuna büyük ilgisi devam ederken, ilginç bir şekilde Google son zamanlarda bu konuda büyük oranda sessizliğe bürünmüştü. 3 yıl önce duyurduğu Google TV ile ilgili pek bir gelişme olması Google’ın ya TV konusundan vazgeçmeye hazırlandığı, ya da (daha büyük ihtimalle) sessiz sedasız biraz daha farklı bir seçeneği değerlendirdiği şeklinde yorumlanıyordu.

GigaOM’un ismini açıklamadığı kaynaklarına dayandırarak bildirdiğine göre doğru olan ikincisi. Google tarafından henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da, arama devinin TV macerası bundan sonra Android TV ismiyle devam edecek.

Sizlere yaz aylarında duyurduğumuz haberle tutarlı olan bu gelişme Google’ın TV üzerindeki yeni çabalarının merkezinde Android’in yer alacağını gösteriyor. Fakat başlıkta da söylediğimiz gibi bu yeni gelişme bir isimden değişikliğinden daha fazlasını ifade ediyor…

Sony ve LG’nin son cihazlarının tanıtımında “Google TV” ifadesi yerine “TV için Google servisleri” tanımını yapmış olmaları, Google’ın iş ortaklarının bu değişimle ilgili bilgi sahibi olduklarını gösteriyor.

KitKat TV’lere taşınacak

Google TV, Honeycomb olarak da bilinen Android 3.2 sürümünü kullanıyordu fakat Google, yakında en yeni işletim sisteminin kullanılacağını açıklamıştı. Bu demek oluyor ki yakında Google’ın TV servislerini kullanacak olan üreticiler artık 2011’de çıkmış olan Android sürümünün ötesine geçebilecekler.

Büyük ihtimalle Google, çok kısa bir süre içerisinde piyasaya çıkması beklenen en yeni Android sürümü olan KitKat’ı (4.4 sürümü) TV’ler için kullanıma sunmuş olacak. Bu gelişme de TV için uygulama geliştirecek olanlar için çok iyi bir haber çünkü çok daha fazla özelliğe sahip olan yeni sürümden faydalanabilecekleri anlamına geliyor.

Fakat Google’ın TV konusundaki yeniden şekillenen stratejisinin detaylarını öğrenmek için resmi bir açıklama beklemek gerekecek gibi görünüyor. Çünkü işin için de bir de gözden kaçırılmaması gereken Chromecast var…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.