Fotolia Instant: iPhone ile çektiğiniz fotoğrafları hemen satışa sunun

Fotolia Instant: iPhone ile çektiğiniz fotoğrafları hemen satışa sunun

Türkiye pazarında büyümek isteyen girişimler arasında öne çıkan stok fotoğraf sitelerinden Fotolia.com yenilikçi bir hizmete imza atıyor. Fotolia Instant olarak adlandırılan hizmet akıllı telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları anında satışa sunmanızı sağlıyor.

Kısaca özetlemek gerekirse Fotolia Instant iPhone uygulamasıyla çektiğiniz fotoğrafları etiketleyerek hemen Fotolia'ya yükleyip satışa sunabiliyorsunuz. iPhone 4 ve üst modellerde kullanılabilen yeni uygulama, içerik üretimini ve internet ekonomisine katılımını kolaylaştırıyor ve arkasındaki hazır pazar yeri ile önem taşıyor.

Instant Collection’da sayfasında görülebilecek bu fotoğraflarda da Fotolia’nın kalite, telif hakları ve fikri mülkiyet hakları geçerli. Örneğin bir kişinin fotoğrafını yüklerken 'Model İzin Belgesi'ni de doğrudan cepten telefonunuzdan yüklemeniz gerekiyor.

fotolia instant iphone

Bu yıl başında DLD 2013'te de sahneye çıkan Fotolia CEO'su ve kurucu ortağı Oleg Tscheltzoff, sosyal medyadaki etkileşim ve akıllı telefon kameralarının gelişmesiyle bu işe adım attıklarını ve anlık gelişen (spontane) çekimlerin beğenildiğinin altını çiziyor.

Fotoğraflarınıza Türkçe etiketler girebilirsiniz ama henüz uygulamada Türkçe dil desteği yok. Gelecek güncellemede Türkçe de diğer diller arasına eklenecek.

Bir Instagram değil ama Instagram fotoğraflarınızı satabilirsiniz

Instagram fotoğrafçılarını heyecanlandırabilir ama uygulama içinde Instagram gibi özel efektlerin olmadığını hemen ekleyelim. Diğer yandan Instagram ile çektiğiniz fotoğrafları Fotolia Instant'a eklemenize bir mani yok.

Yeni bir filtre ve pozlama kontrolüne sahip Fotolia Instant ile çekilen fotoğraflar 3 kredi (satın aldığınız kredi paketine göre fiyat yaklaşık 3 dolar olabilir) fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Önümüzdeki aydan itibaren Android kullanıcıları da Fotolia Instant uygulamasını indirebilecek ve fotoğraflarını satışa sunabilecek. iPad uygulaması da kısa süre sonra sunulacak ve kullanıcılar Fotolia görsel arşivinde arama yapıp bu resimleri doğrudan cihazına veya Dropbox’una indirebilecek.

Türkiye'den her ay 100 binden fazla ziyaretçi

Hatırlatmak gerekirse 2004 yılında New York'ta kurulan Fotolia, 23 ülkede 14 farklı dilde hizmet veriyor. 24 milyonu aşan esere sahip olan ve Türkiye pazarında da büyümek isteyen Fotolia, Türkiye'den ayda 100 binin üzerinde ziyaretçi çekiyor. Türkiye'den 50 binin üzerinde üyesi ve 5 binin üzerinde katılımcı sanatçısı bulunuyor.

Konuyla ilgilenenler için ücretsiz fotoğraf arşivi ve gelir ortaklığı programı ilginizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.