DLD'de "Direct Access" oturumu 3 şirketi ağırladı [DLD 2013]

DLD'de

Webrazzi olarak medya sponsorları arasında yer aldığımız DLD 2013 etkinliğinden bildirmeye devam ediyoruz.

Etkinliğin 2. gününde gerçekleşen oturumlardan biri de Direct Access oldu. Oturuma; oDesk isimli dış kaynak kullanım platformunun CEO'su Gary Swart, IndieGoGo isimli crowdfunding (topluluk destekli yatırım) platformundan kurucu Danae Ringelmann ve Fotolia.com'dan yine kurucu Oleg Tscheltzoff katıldı. Direct Access başlıklı oturum, David Liu'nun moderatörlüğünde gerçekleşti.

İlk olarak şirketleri hakkında genel bilgi ve çeşitli istatistiki rakamlara yer veren konuklar, ardından sırayla moderatör Liu'nun sorularını yanıtladılar. IndieGoGo'nun gerçek bir ihtiyaçtan doğduğunu anlatan Ringelmann, crowdfunding konusunun internet şirketleri için önemini vurguladı. IndieGoGo'nun rakiplerinden farkı sorulduğunda ise CEO; global oluşlarına, projelerin listelendiği sayfaların özel algoritmasına ve flexible proje modeline değindi. Flexible model sayesinde proje sahipleri hedeflerdikleri maddi tutarı toplayamadıklarında biriken parayı alabiliyorlar, ki bu durum için pazarda IndieGoGo'yu ayrı kılan en önemli etkenlerden biri diyebiliriz.

dld-Direct-Access

Sizlere kısa bir süre önce hakkında yazdığımız Fotolia.com ise bir stok fotoğraf servisi. Kurucu Tscheltzoff'un verdiği bilgileri göre Avrupa özelinde önemli bir arşivi ve gücü olan portal, ayrıca isteyen müşterilerin yalnızca bir fotoğraf satın almasına dahi izin veriyor. Bu da Tscheltzoff'a göre Fotolia.com'u rakiplerinden ayırıyor.

oDesk CEO'su Gary Swart ise 1 milyar dolarlık bir pazarın en önemli oyuncularından biri olduklarını söyledi. Toplamda 160 ülkede aktif olarak hizmet veren oDesk'in dünya ekonomisine önemli katkılar sağlayabileceğinden bahsetti. California gibi internet şirketlerinin merkezi diyebileceğimiz bir yerde bile yetenek bulmanın çok zor olduğuna değinen Swart, bu noktada startup'lar için de önemli bir platform olduklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.