Flickr’dan iOS 7’de otomatik fotoğraf yükleme ve 1TB depolama alanı

Flickr’dan iOS 7’de otomatik fotoğraf yükleme ve 1TB depolama alanı

TFlickreknoloji sayesinde artık veri üretmenin kolaylaşması bu verileri depolama ihtiyacın da artmasına neden oluyor. Özellikle fotoğraf ve video çekmenin giderek pratik hale gelmesini sağlayan akıllı cihazların kendi depolama alanları çoğu kullanıcı için hızla yetersiz hale geldikçe gözler bulutlara çevrilmeye başlıyor.

Dün sizlere yenilenen Yahoo Mail’in artık kullanıcılara 1TB depolama alanı sunduğumuzdan bahsetmiştik. Her geçen gün hayatımızın bir parçası daha dijitalleşirken e-postanın depolama alanın artması gerçekten de önemli bir gereksinim.

Yahoo’ya ait olan Flickr da son iOS güncellemesinde bu sorunu çözmek için fotoğrafları otomatik yüklemek için kullanıcı başına 1TB’lık alan ayırdığını açıklayarak bu ihtiyaca kendi çözümünü sunmuş oldu…

Tumblr’daki bir blog yazısı ile duyurulan bu yeni özellik sayesinde artık iOS 7 kullanıcıları artık akıllı cihazlarından çektikleri fotoğrafları otomatik olarak Flickr hesaplarına yükleyebilecekler. Bunun içinse tek yapmaları gereken güncellenen Flickr uygulamasından bu özelliği etkinleştirmek.

Flickr

Depolama alanı konusunda ise Yahoo 1TB’ı standart tarife haline getirmiş gibi görünüyor. Çünkü aynı Yahoo Mail’de olduğu gibi Flickr’da da kullanıcı başına sunulmaya başlanan alan 1TB. Bu da uzun süre ek bir alana ihtiyaç duymadan fotoğraflarınızı güvenle saklayabileceğiniz bir alternatife sahip olmanız anlamına geliyor.

Otomatik olarak yüklenen fotoğrafların varsayılan olarak kimseyle paylaşılmıyor. Eğer tercih edersen siz daha sonra görüntülenme seçeneklerini değiştirebiliyorsunuz.

Her ne kadar şu aşamada bazı kullanıcılar uygulamanın biraz sorunlu olduğundan şikayet ediyor olsalar ve eski fotoğrafların otomatik yüklenmesi konusunda sıkıntılar olsa da Flickr’ın bu özelliği sunan Dropbox ve benzeri pek çok firma ile aynı alanda rekabete başlamış olması açısından önemli. Önümüzdeki günlerde bu konuda kullanıcının lehine daha pek çok yenilikle karşılaşacağız gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.