Yahoo Mail 1TB alan ve diğer yeniliklerle eski günlerine dönme yolunda

Yahoo Mail 1TB alan ve diğer yeniliklerle eski günlerine dönme yolunda

İnternet üzerinden ücretsiz e-posta servisleri ortaya çıkmaya başladığı dönemlerde en önemli alternatiflerden biri olan Yahoo, bugün web tabanlı e-posta yarışında biraz geride kalmış durumda. Bir yandan Gmail’in büyük çıkışı, diğer yandan zaten popüler olan Hotmail’in diğer Microsoft servisleri ile entegrasyonu Yahoo Mail’i bir nebze gözden düşürdü.

Fakat Marissa Mayer’ın Yahoo’yu rekabet içerisinde olduğu her alanda ileriye taşıma planları içerisinde Yahoo Mail’in de yer alıyor olması bu durumu değiştirebilecek gibi görünüyor. Yahoo cephesinde bu konuda gelen son haberler de bunu gösteriyor.

16 yaşına basan Yahoo Mail, yeni yaşına yenilenen ara yüzü, yeni özellikleri ve ücretsiz 1TB’lık depolama alanı ile giriyor…

Yahoo MailYahoo’nun e-posta servisinde geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleşen önemli değişimden sonra uzun süre çok ciddi bir yenilik gelmemişti. Yahoo Mail’nin Tumblr’daki blog’unda da duyurulan bu yenilikler bu açıdan da servisin yeniden ön plana alınacak projelerden biri olduğunu gösteriyor.

Yahoo Mail’de göze çarpan en önemli değişim görünümü ile ilgili. Yeni temalar ve menü ve e-posta görünümlerindeki değişimler Yahoo Mail’i bu alandaki en önemli rakiplerine bir adım daha yaklaştırmış. Daha sade yapısı da son zamanlarda giderek daha popüler hale gelen tasarım yaklaşımına uygun görünüyor.

Yahoo Mail

Diğer dikkat çeken bir konu da depolama alanının 1TB’a çıkmış olması. Yahoo’nun ifadesi ile “ortalama bir kullanıcı için 6.000 yıl yetecek” miktarda bir alan sunuluyor olması çoğu rakibe göre önemli bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

Bununla beraber Yahoo, daha önceden ücretli olan Mail Plus özelliğini de artık tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya başladı. Eski Mail Plus kullanıcıları tercih ederlerse yıllık 19,99 dolar karşılığında Yahoo Mail’i reklamlardan arındırılmış olarak kullanabilecekler. Yeni kullanıcılar ise aynı özellik için 49,99 dolar ödeme zorundalar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.