Yenilenen Ganipara profesyonel temaları ve mobil uyumu ile dikkat çekiyor

Yenilenen Ganipara profesyonel temaları ve mobil uyumu ile dikkat çekiyor

Ankara merkezli Academica’nın girişimi olan ve Nisan ayında Etohum'un ortak olduğu Ganipara.com en yalın haliyle herhangi bir sanal mağaza yazılımına ihtiyaç duymadan dijital ürün, servis veya fiziksel ürün satılabilen bir platform.

İlk yılını tamamlayan girişim, yeni özelliklerle yoluna devam ediyor. Mobil uyum, sosyal medya entegrasyonu, kişiselleştirilebilen temalar yeni sunulan özellikler arasında dikkat çekenlerden. Ürün hizmetlerinin genişlemesinin haricinde bu ay içinde Ganipara A.Ş'nin kuruluşunu tamamlayacak olan girişim ekip olarak da genişlemeye gidiyor.

Girişimin geçen 1 yılı ile ilgili önemli rakamlar paylaşan kurucu ortaklardan Bora Ünal şu an için 1500'ün üzerinde alışveriş sitesinin Ganipara'yı kullandığını belirtiyor. Ganipara'yı kullanan alışveriş sitelerinin sepet ortalaması 80 TL olurken  alışveriş yapan son tüketiciler %70 ağırlıkla Kredi kartı ile veya PayPal hesabı ile ödeme gerçekleştiriyor. PayPal'dan sonra en popüler ödeme yöntemi ise Banka havalesi ve EFT. 

ganipara_tema_ayarlari

Pazardaki en önemli sıkıntı Türkiye'deki vergilendirme mevzuatı ve ödeme altyapılarının ABD'deki kadar esnek olmaması olduğunu dile getiren Bora Ünal, Gittigidiyor ve Sahibinden üzerinden yapılan satışlarda GET üzerinden kesilen komisyon ile satıcıların vergilerini ödediklerini sanıp yanılgıya düştüklerini belirtiyor. E-ticaretteki yasal düzenleme eksiklikleri geçtiğimiz yıl Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de dikkatini çekmiş ve Hollanda sistemini getireceklerini belirtmişti.

Türkiye'de e-ticaretin daha da büyümesi için yasal düzenlemenin haricinde, kargo hizmetlerinin artması ve girişimcilerin ürünlerini kolayca satacağı platformların hizmetlerinin artması gerekiyor. Gelelim ülkemizde bir elin parmak sayısını geçmeyecek sayıda olan eticaret platformlarından Ganipara'nın yeni özelliklerinden dikkat çekenlerine;

tema-ankara

Profesyonel Tasarım ve Temalar

Ganipara, yeni sürümü ile birlikte sanal mağaza sahiplerinin farklı temalar seçerek mağazalarını özelleştirebilme imkanı sağlıyor. Ganipara, farklı türdeki mağaza sahipleri düşünülerek tasarlanmış temalar ile farklı ürün gamına sahip alışveriş siteleri için esneklik sağlıyor. AnkaraGalataBodrum ve Cihangir temalarının bulunduğu Tema Mağazası'nda alışveriş sitesi sahipleri, istedikleri temayı alışveriş sitelerine uygulayabiliyor. Ücretli veya ücretsiz yeni temaların tema mağazasına eklenmesi ile hem alışveriş sitesi sahipleri daha geniş seçenek arasından seçim yapmış olacak hem de girişim gelir modelini çeşitlendirmiş oluyor.

Özel Alan Adı

Yeni sürüm ile birlikte alışveriş sitesi sahipleri artık Ganipara alan adı altında sunulan alışveriş sitelerinin yanı sıra diledikleri bir alan adını da Ganipara mağazalarında kullanabilecekler. Kendi alan adlarını kullanabilme özgürlüğü ile sanal mağaza sahipleri, müşterilerine daha profesyonel hizmet verebilecekler. Sanal mağaza sahipleri isterlerse tüm alan adını veya bir alt alan adını Ganipara'ya yönlendirebiliyor.

ganipara-coklu ekran

Mobil Uyumlu Alışveriş Sitesi

Mobilin artan rakamları Ganipara'yı da harekete geçirmiş ve  yeni sürümünde sunulan tüm temalar mobil ve masaüstü cihazlardaki farklı çözünürlüklere uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Bu uyum ile alışveriş sitesi sahipleri için her cihazda doğru görüntülenebilen bir sanal mağazadan satışı artıracaktır.

Sosyal Medya entegrasyonu yeni özellikler arasında dikkat çekenlerden biri. Bu özellik alışveriş sitesi sahipleri yeni ürünler ekledikçe bu ürünler otomatik olarak sosyal medya hesaplarından yayınlanmasını sağlıyor. Sosyal medya entegrasyonu sayesinde takipçiler yeni ürünleri aynı anda görebilecek.

Türkiye e-ticareti hızlı büyümesine devam ederken hazır yazılım ve sistem sağlayan yazılım projelerinin de kendine bu büyüyen pazarda yer edinebilmesi mümkün. Türkiye pazarında bu işi uzun süredir yapan şirketler olsa da yeni modellere belki de daha hızlı uyum sağlayabilecek olan Ganipara gibi yeni girişimler bu şekilde kendilerine yer edinebililirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.