Yemeksepeti, Yunan online yemek sipariş servisi Clickdelivery.gr'yi satın aldı

Yemeksepeti, Yunan online yemek sipariş servisi Clickdelivery.gr'yi satın aldı

Yurtdışı genişlemesiyle ilgili en son Ağustos ayı sonundan Suudi Arabistan ve Lübnan'da hizmet vermeye başlayan Yemeksepeti, bu sefer Avrupa'ya doğru adım attı.

Yunanistan'da hizmet veren online yemek siparişi servisi Clickdelivery.gr'yi 3 milyon euroya satın alan Yemeksepeti Avrupa kıtasına doğru ilk hamlesini yaptı.

Yapılan açıklamada, bunun Yunanistan üzerinden ile Avrupa'ya açılacaklarını paylaşan Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, sırada yeni Avrupa ülkelerinin olduğunu paylaştı.

Avrupa'ya yönelik olarak geçtiğimiz yıllarda Rusya'ya açılan şirket, bu ülkedeki kötü hava şartları ve restoranların eve sipariş sistemine hazır olmaması sebebiyle erkenden bu ülkeden çekilmişti.

clickdelivery-ekran-goruntusu

General Atlantic'in 44 milyon dolarlık yatırımı sonrasında özellikle yurtdışı büyümelerine odaklanan Yemeksepeti, Orta Doğu bölgesinde Foodonclick markasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan'da hizmet veriyor.

yemeksepeti-eticaret13-logoOrta Doğu'nun dışında Kuzey Avrupa'da da büyüyeceklerini ve bu büyümeyi satın almalarla yapacaklarını Webrazzi E-Ticaret 2013'te açıkca dile getiren Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, bu doğrultudaki ilk adımı Clickdelivery.gr ile atmış oldu.

Yemeksepeti küresel büyümesinde Orta Doğu'da Foodonclick markasını kullandığı gibi Avrupa'da da Clickdelivery'yi kullanmayı düşünüyor olabilir. Nevzat Aydın'ın açıklamaları gösteriyorki önümüzdeki dönemde Yemeksepeti'nin Avrupa'ya adımları devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.