Omid Ashtari: Dünyada ABD'den sonra en çok check-in yapılan ülkesisiniz

Omid Ashtari: Dünyada ABD'den sonra en çok check-in yapılan ülkesisiniz

Webrazzi Summit 2013'ün konuşmacılarından biri de Foursquare'in Avrupa'dan Sorumlu Yönetici Direktörü Omid Ashtari'ydi. Foursquare'in oldukça önem verdiği bir ülkede bulunmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Omid, konuşmasına "Kaç kişi burada check-in oldu?" sorusuyla başladı. :) (Tahmin edebileceğiniz gibi salondaki çoğu kişinin elinin kalktığını söyleyebilirim)

Omid'in sunumunda paylaştığı en önemli bilgilerden biri, Türkiye'nin ABD'den sonra dünyada en çok check-in yapılan ikinci ülke olduğuydu. ABD'nin 300 milyonu aşan nüfusu ve oldukça yüksek sosyal ağ kullanım alışkanlıklarını düşünecek olursak birincilik ipini göğüslemesi çok normal. Türkiye böylelikle Brezilya, Rusya, Endonezya, Hindistan ve İngiltere gibi ülkere geride bırakmış oldu.

Sunumunda rakamlara da yer veren Omid'in paylaştığı istatistiklerden bir kısmını aşağıda sizinle paylaşıyoruz:

  • 4.5 milyar check-in
  • 55 milyon farklı lokasyon
  • 100 milyon public photos
  • 30 milyon tavsiye
  • 40 milyon kullanıcı
  • Ortalama günde 6 milyon check-in
  • 40 bin super-user

4sq-omida

Bir süre önce iş modelinde değişikliğe giden şirket, bildiğiniz gibi artık kullanıcı yorumları ve kullanıcıların mekan keşfetmesi gibi konulara fazlasıyla ağırlık veriyor. Omid de sahnede şirketler potansiyel müşterilerinin cinsiyet, yaş ve diğer ilgi duyduğu mekanlar gibi özelliklerini ulaşabildikleri sayfaları tanıttı. Ayrıca şu an yalnızca Android'de denedikleri yeni versiyon ile uygulamanın çok daha az şarj harcadığını ve bu değişikliğin zaman içinde tüm platformlara yansıyacağını da belirtelim.

Şirket, kısa bir süre önce Türkiye'deki reklam ajansını seçmişti. Ayrıca Omid'in verdiği bilgiye göre Türkiye'de Foursquare üzerinde reklam vermeye başlayan başlayan şirketlerden bazıları şunlar: TTNET, Turkcell, Ülker Godiva, Ülker Sports Arena, Media&Markt, DenizBank ve Garanti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.