Aslanoba 36 şirkete 32.6 Milyon dolar yatırım yaptı

Aslanoba 36 şirkete 32.6 Milyon dolar yatırım yaptı

numan-aslanoba-22013 yılının en dikkat çeken melek yatırımcılarından olan Aslanoba Capital'ın CEO'su Hasan Aslanoba ve 212'nin kurucu ortaklarından Numan Numan Webrazzi Summit'13'te neye neden yatırım yaptıklarını izleyicilerle paylaştı.

Hasan Aslanoba, internete ve teknoloji şirketlerine yatırım yapmasının başlıca nedenelerini, bu alanda çok büyük fırsatlar görmesi ve özellikle Türkiyenin genç nüfusu, internet kullanıcı sayısı ve kredi kartı kullanım oranının çok yüksek olması olarak sıralado. Aslanoba, önümüzde 2 yıl içerisinde çok büyük bir kırılma beklediğini ve yeni ekonominin çok büyük bir ivmeyle büyüyeceğine inandığını aktardı.

Arda Kutsal'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, 212'nin kurucu ortaklarından Numan Numan da internet ve teknoloji alanına yönelmelerinin temel sebebini Türkiye'nin büyümekte olan ve hala birçok fırsatın mevcut olduğu bir pazar olarak görmeleri olarak açıkladı.

Farklı fonların bir girişime ortak yatırım yapması hakkında neler düşündükleri sorulduğunda ise Numan Numan yatırımların fonlar tarafından ortak yapılmasını sonuna kadar desteklediğini, iki farklı yatırımcının bilgi ve tecrübesini birleştirerek girişimciye daha fazla fayda sağlayacağına inandığını aktardı. Hasan Aslanoba ise belli bir aşamaya gelmiş girişimlere ortak yatırım yapmayı, tek başına yatırım yapmaktan daha doğru bulduğunu, ancak bunun için girişimin belli bir seviyeye gelmiş olmasını önemli bir etken olarak gördüğünü paylaştı. Bununla birlikte şuanda yabancı fonlarla görüşme halinde olduklarını ve yabancı fonlarla birlikte şirketlere ortak olarak yatırım yapabileceklerini söyledi.

aslanoba-numannuman

"Hangi alanlar ilginizi çekiyor?" sorusunu Numan Numan 'şu sıralar mobil projeler ve SaaS projeleri' olarak açıklarken, Hasan Aslanoba ise oyun hariç olmak üzere genel olarak tüm projelerle ilgilenebildiklerini, ancak özellikle dikey-sosyal e-ticaret, ödeme sistemleri ve SaaS  projelerine ilgi gösterdiklerini aktardı.

2013'ün Ocak ayından bu yana 36 farklı girişime toplamda 32.6 milyon dolar yatırım yaptığını söyleyen Aslanoba, fonu ilk kurduğunda 20 milyon dolar limit koyduğunu ancak gördüğü girişimler neticesinde bu tutarı yukarı çektiğini ve 2013 sonuna kadar 3 farklı daha yatırımla toplamda 35 milyon dolar yatırım ile seneyi kapatmayı planladıklarını aktardı. Bu açıklamalar sırasında Hasan Aslanoba'nın Revo Capital'in fonuna para koyduğunu da öğrendik.

Yaptığı yatırımların geri dönüşleri hakkında neler planladığı sorulan Hasan Aslanoba, 3 yıl içerisinde yatırım yaptığı şirketlerden mutlaka değerinin 100 milyon dolar üstüne çıkacak olanlar olacağını düşündüğünü aktardı.

Numan Numan ise şu anda fonlarının büyük bir kısmının hali hazırda durduğunu, ellerindeki fonu bitirmeden yeni bir fon kurmayacaklarını veya fona ek olarak para kaynağı sağlamayı düşünmediklerini açıkladı.

2014 yılında yatırımlarının nasıl olacağı sorusuna ise Hasan Aslanoba, mevcut yatırımlarının geri dönüşlerine ve yeni çıkacak projelere göre yeni yatırımlarını şekillendireceğini, ama öncellikle yaptığı yatırımların geri dönüşünü takip edeceğini ifade etti. Numan Numan, fonlarının büyük bir kısmının durduğunu özellikle SaaS ve mobil projeler ağırlıklı olmak üzere yatırım yapmaya devam edeceklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.