Cenk Bayrakdar ve Özcan Tahincioğlu güçlerini 50 milyon dolar fona sahip Revo Capital için birleştirdi

Cenk Bayrakdar ve Özcan Tahincioğlu güçlerini 50 milyon dolar fona sahip Revo Capital için birleştirdi

Türkiye internet sektörü hızla büyümeye devam ederken yatırımcı tarafında da hareketlenmeler oluyor. Geçtiğimiz haftalarda konuk ettiğimiz Hasan Aslanoba'nın melek yatırımları oldukça ses getirmişti. Şimdi ise yatırımcı tarafında kurumsal yeni bir oluşum hayata geçiyor.

Geçen aylarda Turkcell'den ayrılan üst düzey yöneticilerden Cenk Bayrakdar ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ortaklığıyla teknoloji ve internete odaklanan yeni bir yatırım fonu kuruluyor. Revo Capital adındaki ve Hollanda'da kurulacağı duyumlarını aldığımız yatırım fonunda Cenk Bayrakdar dışında eski Turkcell yöneticilerinden Bora Yılmaz ve Berkin Toktaş'ın da yönetici olarak yer alması dikkat çeken detaylar arasında.

Duyumlarımıza göre Türkiye ve Türkiye dışında saygın iş adamlarının yatırımlarında oluşan Revo Capital, 50 milyon dolarlık bir fona sahip olacak. Şu ana kadar fonun yüzde 50'si toplanmış durumda. Ancak geriye kalan yüzde 50'lik kısmın ise 1-1.5 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

revo-capital-bora-yilmaz-cenk-bayrakdar-berkin-toktas

Erken aşama yatırımlar yapacak

Kurulan yatırım fonu teknoloji, internet ve mobil teknolojilere odaklanıldığını görüyoruz. Erken aşama yatırımlar yapacak olan Revo Capital, 4 farklı alana odaklanacak. Bunlardan ilki bulut bilişim servisleri. Özellikle KOBİ'lere ulaşacak projeler öne çıkacak. Yatırım yapılması beklenen diğer bir alan 'M2M' yani makineden makineye iletişim. Hükümetin son dönemlerdeki yaptığı düzenlemelerle SIM kartlarında ilk abonelik bedeli sıfırlandığı için bu alanda yapılacak projelerin artması bekleniyor.

Revo Capital'in yatırım yapacağı diğer alanların başında 'neo-commerce' bulunuyor. E-ticaret sitelerine platform olarak hizmet veren teknolojik çözümler sunan projelerin bulunduğu bu alanda tavsiye motoru, ödeme sistemleri gibi servisler bulunuyor. Fonun yatırım yapacağı diğer bir alan ise oyun ve oyun stüdyoları olacak.

Ülkemizde olduğu gibi gelişmekte olan pazarların en büyük eksiklerinden biri olan erken aşama yatırımlara odaklanacak olan Revo Capital, 250 bin ile 4 milyon dolar arasında yatırımlar yapmayı planlıyor. Tohum yatırımdan bir sonraki aşama yatırımlarda ülkemizde şu anda bir eksiklik olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda Revo Capital'in birçok girişimci için önemli bir fırsat olabileceğini düşünüyoruz.

Turkcell iş ortakları ve ekosistemi öncelikli yatırım mecraları

Yeni kurulan fonun ortaklarından olan Cenk Bayrakdar, 2002 yılında Turkcell'de içerik servisleri ve iş ortakları bölümünün başında göreve başladı. Özellikle yeni ürünlerin pazara sunulması konusunda çalışmalarını sürdüren Bayrakdar, servis ve ürün geliştirme gibi konularda görev yaptı ve son olarak Turkcell'de Yeni Teknolojilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Bu sebeple de hem Turkcell ekosistemine yakınlığı hem de bu sektördeki bağlantıları Revo Capital için büyük önem teşkil edecektir diye düşünüyoruz. Ayrıca fonun biraz da bünyesindeki Turkcell ekolünden dolayı bu çevreden gelecek yatırım taleplerine öncelik vereceği aldığımız duyumlar arasında.

Şu ana kadar paylaştığımız bilgiler sektörde bir süredir konuşulan ve oluşuma yakın kaynaklarımızdan aldığımız bilgiler ışığında derlenmiştir. Önümüzdeki günlerde Revo Capital'in sektöre gerekli bilgilendirmeleri yapacağını tahmin ediyoruz. Bizim açımızdan şimdilik en önemli olan konu, Türkiye dijital ekosisteminin ihtiyaç duyduğu büyüklükte yeni bir fonun sektöre katılacak olması. O yüzden özellikle Revo Capital ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye çalışacağız.

Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili şirketten resmi açıklama yapılırsa ayrıca sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.