Michiel Kotting: Yurtdışındaki yetenekler Türkiye'nin gizli silahı

Michiel Kotting: Yurtdışındaki yetenekler Türkiye'nin gizli silahı

Webrazzi Summit 13'te elbette yatırım oturumları olmadan olamazdı. Farklı oturumlarda da yatırımlardan ve yatırımcılardan bahsedildi ama bir kaç oturumda ana konusu buydu. Bu oturumlarda konuşulanları toplu olarak sizlere derlemek istedik.

Allen Taylor (Endeavor) tarafından yönetilen oturumda Michiel Kotting, Accel Partners'ın bir yatırımı ortalama 8 yıl elimizde tuttukları için iyi ilişkiler kurmak istediklerini paylaştı. Accel Partners, Türkiye'de 500 bin dolarlık bir yatırım harcaması yapmak için hazırlık yapıyor.

Kotting, "Türkiye'nin Türkiye dışında çok fazla yeteneği var. Bunları bir şekilde geri getirebilmesi Türkiye'nin gizli silahını ortaya çıkarması demek olur" şeklinde çarpıcı bir tespitte bulundu.

Türkiye İsveç modelini uygulayabilecek bir havuza sahip

Kotting; "İsveç'te bir şeyi bulur ve kendi pazarında test edersiniz. Türkiye'nin de böyle bir artısı var. Türkiye'deki genç ve aktif kitle bu havuzun iyi olmasını sağlıyor." dedi.

Budapeşte merkezli 3TS Capital'den Pawel Chudzinski de Türkiye'de Eçift'ten başka yatırımlar yapmak istediklerini aktardı.  Chudzinski'ye göre yatırımda arz-talep dengesi önemli girişimcilerin tecrübesi bu dengenin kurulmasında önemli bir faktör.

Pawel Chudzinski Berlin merkezli Point Nine Capital adına Webrazzi Sumitt 2013'teydi. Girişimcilerin iletişimde açık olması ve yatırımcıları araştırmaları gerektiğini dile getirdi ve önceden araştırma yapmanın girişimcilere vakit kazandıracağını söyledi.

Bir melek yatırımcı olarak sahnede yer alan Sina Afra ise Türkiye'deki mevcut şirketlerin büyüklükleri açısından, öncelikle giriş aşamasındaki yatırımların önemli olduğunu vurguladı. Türkiye ölçeğindeki bir ülke için yatırım tarafında yeterli oluşum yok. Brezilya'da yatırımcı ekosistemi daha gelişmiş. Diğer yandan şimdiye kadar yapılan yatırımlar ise doğru şekilde ilerliyor.

Sina Afra, girişimcilerin kendisine ulaşmanın kolay olduğunu ve ilk 3 dakika içindeki iletişimin önemli olduğunundan bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.