Appcubator.com: Web uygulamalarında arayüzü de düşünen geliştirici platformu

Appcubator.com: Web uygulamalarında arayüzü de düşünen geliştirici platformu

Son zamanlarda yurt dışından Türkiye'ye dönen girişimcilerin haberini yapıyoruz ama ABD'ye giden girişimcilerimiz de boş durmuyor. Biri Türk, 3 arkadaşın hayata geçirdiği Appcubator.com da bunlardan biri.

Appcubator, Carnegie Mellon Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri bölümünde 3 arkadaş (İlter Canberk, Nikhil Khadke, Karan Sikka) tarafından kurulan bir girişim.

Geçtiğimiz Nisan ayında projenin tohumlarını atan girişimciler Haziran'da resmi olarak şirket haline getirmeye karar vermiş. İlk test (alpha) sürümünü Temmuz'da yayınlanmış ve geçen hafta da açık test (public beta) süreci başlamış.

appcubator build web apps

Girişimcilerin temel amacı teknolojiyi kitlelere daha ulaşılabilir hale getirmek olunca bu amaca dönük bir platform geliştirmişler. Durağan site yapıcıların 5 sene önce yaptığı şeyi daha dinamik ve veritabanına dayalı uygulamalarla geliştirmek platformun temel işlevi sayılabilir.

Appcubator, geniş bir pazar olan web uygulamaları alanında hem yazılım tarafını basitleştiriyor hem de görsel yani arayüz tarafında farklı bir tarz sunuyor. Tasarımcıları hedefleyen ve HTML-CSS kodu üreten araçların ötesinde hem arayüz geliştirmeyi, hem vertibanı bağlantılarını kurmayı sağlıyor. Platformda şimdilik 8'e yakın tasarım taslağı yer alıyor.

appcubator y combinator build web apps

Patent başvurusu yapılan kod üretim teknolojisi ise şu anda Python kodu üretiyor, fakar ileride diğer dil ve altyapıları da destekleyecek. Sistemde üç ana büyük siteyle (Facebook, Twitter ve Linkedin) entegrasyon bulunuyor.

İlter'den aldığımız bilgiye göre yakında herkese açık bir tema marketi kullanıma açılacak. Türkiye'de daha çok Wordpress'in ve eklentilerinin kullanımda olduğunun farkında olan İlter, uzun vadede her kullanıcı tabanlı uygulamanın Appcubator üzerinden başlamasını  hedeflediklerini söylüyor.

appcubator create build web apps

Amerika'nın yanı sıra Hindistan, Japonya ve Türkiye'den 1500 civarında kullanıcısı olduğunu öğrendiğimiz Appcubator, yakın bir zamanda mobil editorünü de halka açıp mobil uygulama marketi alanında da büyümek istiyor.

Appcubator'ın gelecek vaadeden ama sabır isteyen bir iş modeli olması Y-Combinator tarafından destek bulmayı başarmış. Gelir modeli şu anda paralı üyelere dayanıyor. Ancak öncelikli hedef bir topluluk oluşturmak ve geliştiricilerin ücretsiz olarak ürettikleri kodu indirmelerine ve başka platformlarda kurmalarına aracılık etmek. Uzun vadede ise bu aracı ücretsiz olarak sunup, uygulama marketinden gelir sağlamak.

Yakın bir zamanda eğitim kaynaklarını Türkçe'ye çevirmeyi düşünen Appcubator'ın bu planını hızlandırmak isterseniz hemen bir deneme sayfasına uğrayabilir ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.