Türkiye ofisini açan Bigpoint yerelleştirme çalışmalarına ağırlık verecek

Türkiye ofisini açan Bigpoint yerelleştirme çalışmalarına ağırlık verecek

bigpointDünyanın önde gelen oyun geliştirici ve yayıncı şirketlerinden biri olan Bigpoint, Türkiye ofisini geçen hafta itibariyle açtı. Dünya üzerinde 300 milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunan Bigpoint'in İstanbul ofisi, merkez ofisleri Hamburg dışında açtıkları 6. ofis olma özelliğini taşıyor.

2002 yılında Hamburg'da kurulan Bigpoint, 35'ten fazla ülkede yerel pazar lideri şirketler ile işbirliği yaparak kendi geliştirdiği veya lisansladığı oyunları yerelleştirerek kullanıcıların beğenisine sunuyor. Bigpoint bugüne kadar aralarında Summit Partners, GMT Capital gibi önemli fonların olduğu 4 tur yatırım sonunda toplam 460 milyon dolar yatırım almıştı.

2013 yılının başında Doğan Holding ile işbirliği yapan şirket Ağustos ayı içerisinde Merc Elite isimli oyununu tamamen lokalize ederek test versiyonunu yayınlayacağı sınırlı ülkelerden biri olarak Türkiyeyi seçmişti. Bigpoint'in Türkiye ülke müdürü olarak görev yapacak olan ve daha önce aynı şirkette Deneyimli İş Geliştirme yöneticisi olarak görev yapan Arslan Kiran'ın aktardığı bilgilere göre özellikle mid-core oyunlarının Türkiye pazarındaki oyuncular tarafından çok tutulduğunu ve ARPU (oyuncu başına gelir ortalaması) rakamlarının oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Türkiye ofisini açmalarının ardından lokalizasyon ve Türkiye yerel pazarına daha fazla odaklanacak olan şirket. Yeni oyunlarını türkçe dil desteğiyle kullanıcıların beğenisine sunacak. Bunun yanında şirketin Türkiye'deki yerel yayıncı ve oyun geliştiricilerle oldukça fazla iş birliği yapacağını tahmin etmek çok zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.