iOS7 ilk günden iOS6’nın rekorunu kırdı

iOS7 ilk günden iOS6’nın rekorunu kırdı

Apple’ın merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi iOS7 ile ilgili görüşler farklı. Kullanıcıların bir kısmı iOS7’nin teknik özelliklerini beğenirken, diğer bir kısmı yeni görsel yapısını olması gerektiğinden fazla sade olduğunu düşünüyor. Ama her halükarda bu yorumlardan daha da önemlisi iOS7’nin yayınlandığı daha ilk andan beri büyük bir ilgi görmüş olduğu.

Sosyal medya analiz firması Crimson Hexagon’ın yaptığı ölçümlemelere göre iOS7 piyasaya çıktıktan sonraki 48 saat içerisinde Twitter’ı da salladı. Bu iki günde iOS7 ile ilgili 7 milyonu aşkın tweet gönderilmiş olması Apple kullanıcılarının büyük kısmının yeni işletim sistemi ile ilgili söyleyecek bir sözleri olduğunu gösteriyor. Crimson Hexagon’ın ölçümlemesine göre iOS7 ile ilgili tweet’lerin tam sayısı 7.364.005.

Bu rakamın bu kadar yüksek olmasının nedeniyse ilk 24 saat içerisinde işletim sistemi sürümünün iOS7’ye yükseltme oranın son derece yüksek olması…

iOS6 yayınlandığı ilk gün içerisinde iOS cihazların web trafiğinin yüzde 16’sı iOS6 ile gerçekleştirilmişti. İlk 24 saat içerisinde bu kadar yüksek bir web kullanım oranına ulaşmış olması bu alanda bir rekor olma özelliği taşıyordu. Fakat farklı ölçümlemeler iOS7’nin bu rekoru kırdığını gösteriyor.

iOS7 ilk günden iOS6’nın rekorunu kırdı

Chitika’nın ölçümlemeleri ilk 24 saat içerisinde iOS7’nin iOS işletim sistemlerinin web trafiğinin yüzde 18’ini tek başına üstlendiğini gösteriyor. Yani bu rapora göre iOS7 bir önceki işletim sisteminin rekorunu yüzde 2’lik bir farkla geride bırakmış durumda. Fakat diğer raporlarla kıyaslandığında Chitika’nın sunduğu yüzde en düşük olanı…

Örneğin Mixpanel 24 saat içerisinde iOS7’nin web trafiğinin, Chitika’nın tam iki katı yani yüzde 36 oranında ölçümlemiş durumda. Diğer bir analiz firması olan Onswipe ise ilk 24 saat içerisinde ölçümlediği iOS cihazların yüzde 31’inin iOS7’ye yükseltildiğini söylüyor.

iOS7 ilk günden iOS6’nın rekorunu kırdı

Bunlardan hangisine bakarsanız bakın iOS7’nin kullanıcılar tarafından benimsenme oranının çok yüksek olduğunu görmek mümkün. Bu arada iOS6’nın yaşadığı harita sorununun aslında daha erken yükseltme gerçekleştirebilecek önemli sayıda kullanıcının da beklemesine neden olmuş olduğunu anımsatmakta fayda var.

Bu sırada iOS7’ye henüz geçmediyseniz sizi bekleyen yeni özelliklere iOS7 yeni özellikler yazısına da göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.