Hazelcast 2,5 milyon dolarlık yatırımla Palo Alto'ya taşınıyor

Hazelcast 2,5 milyon dolarlık yatırımla Palo Alto'ya taşınıyor

2012 yazında sizlere tanıttığımız veri dağıtım platformu Hazelcast Avrupalı yatırım şirketinden 2.5 milyon dolar yatırım aldı.

Geçen yıl Hazelcast'in 2012'yi 3 milyon dolarlık bir yatırım hedefiyle kapatmak ve Silikon Vadisi'ne taşınmak niyetinde olduğunu paylaşmıştık. Ali Kutay (Webaction) tarafından yapılan melek yatırımın ardından Bain Capital Ventures'tan gelen 2,5 milyon dolarlık yatırım Hazelcast'in hedefine biraz geç de olsa ulaştığını gösteriyor.

Nisan 2012'de kurulan şirketin Github'daki kaynak kodları ayda 70 bin kez indiriliyor ve şirket ücretli üst yazılım paketiyle Türkiye'nin ve dünyanın önemli teknoloji şirketlerine satış yaparak kazanç sağlıyor.

İşte yatırım ve Hazelcast ile ilgili diğer detaylar...

hazelcast yatirim data distrubiton

Talip Öztürk ve Fuad Malikov tarafından kurulan Hazelcast, Gartner 2012′de "Cool Vendor" seçilmiş, Turktechnet ile New York'ta ve DEMO konferansında yatırımcıların karşısına çıkmıştı. (Fuad Malikov'un sunumunu aşağıda izleyebilirsiniz.)

Söz konusu yatırımla Palo Alto'da (Silikon Vadisi) bir ofis açacak olan Hazelcast'in mühendislerinin çoğunluğu Türkiye'de kalacak. Gebze’deki TÜBİTAK MAM Teknopark’ta hayata geçirilen bu projenin yaptığı yazılım ihracatını büyüteceğine şüphe yok.

Java için açık kaynak kodlu bir veri dağıtım platformu olan Hazelcast, sizlere tanıttığımızda 5 kişilik mühendis ekibiyle hizmet veriyordu ancak şu anda 10 kişilik bir ekibe ulaştığını görüyoruz. Açık kaynaklı geliştirilen platform, verileri In-Memory (tümüyle hafızada tutan) tarzda, Data Grid (örgü tipi) sunucular sayesinde rakiplerine nazaran daha hızlı, daha az veri kaybıyla taşıyor. Ölçeklenebilirlik de daha iyi yönetilebiliyor.

Hazelcast, Oracle’ın Coherence ve Gigaspaces ile VMware'in GemFire yazılımlarına bir seçenek olarak pazardaki yerini büyütmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.