IBM'den Linux'a 1 milyar dolarlık destek!

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan IBM, açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak dağıtılan bir işletim sistemi olan Linux'a 1 milyar dolar değerinde destek vereceğini duyurdu.

Linux, IBM'in çalışma alanları içinde bulunan sunucu, bulut bilişim ve big data (büyük veri) gibi konularda oldukça aktif bir şekilde kullanılıyor. Açık kaynak kodlu olan ve ücretsiz olarak dağıtılan/kullanılan işletim sistemi hem bireysel kullanım tarafında hem de sunucu yönetiminde oldukça yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Ayrıca Android'in de Linux üzerine inşa edildiğini belirtelim.

Söz konusu 1 milyar dolar değerindeki destek, geçmişinde aralarında Java'nın da bulunduğu bir takım yazılımları destekleyen şirketin Linux'a ilk maddi katkısı değil. 2000'li yılların başında da IBM Linux'a yine 1 milyar dolar değerinde bir yardımda bulunmuştu. IBM yapmış olduğu açıklamada Linux ve etrafındaki projelere 4 ile 5 sene içinde 1 milyar dolar yardım yapacağını duyurdu.

1 milyar dolarlık destekle ilgili Linux Foundation yöneticilerinden Jim Zemlin, 2000 yılında IBM'den gelen 1 milyar dolarlık katkının çok güzel sonuçlar verdiğini ve yine benzer bir etki beklediklerini söyledi.

Linux'u birçok açıdan bakacak olursak Microsoft'un rakibi olarak görebiliriz. Yani IBM aldığı bu kararla birlikte Linux'un Microsoft karşısında çok daha fazla güçlenmesine katkı sağlayabilir. Ayrıca kendi ürettiği donanım ve servislerde de Linux'u fazlasıyla kullanan ABD'li şirket, bir anlamda kendi teknolojik altyapısı için de doğru bir adım atmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.