Lexity'yi satın alan Yahoo, Commerce Central ile KOBİ avında!

Lexity'yi satın alan Yahoo, Commerce Central ile KOBİ avında!

Marissa Mayer'ın CEO olması ile agresif bir strateji izleyen Yahoo'nun e-ticaret sitelerine servis sunan Lexity'yi satın aldığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Yahoo bugün Lexity'yi Yahoo Commerce Central olarak açtığını Tumblr'daki resmi blogundan duyurdu. Yeni servini ise "online mağazanız için basit, ekonomik ve yararlı araçlar bulabilceğiniz tek durak olarak" tanıttı.

2009 yılında California'da eski bir Yahoo çalışanı Amit Kumar tarafından kurulan Lexity, küçük ve orta boy işletmeler için çeşitli e-ticaret araçlarının bulunabileceği bir platform olarak kurulmuştu. E-ticaret siteleri için pazarlama, ürün yönetimi odağında kendi uygulama mağazası ile 114 ülkede müşterilerine hizmet veriyor.

Dijital pazarda KOBİ'leri kazanma savaşında Yahoo'nun bu adımı gelecek için önemli bir potansiyel taşıyor. Facebook ve Google'ın KOBİ'ler için reklam kuponları dağıtması bir yana Google özellikle haritalar, Analytics ürününlerini bedava sunmaya devam ederek KOBİ'lere ulaşıyor ve potansiyel müşteri yaratıyordu.    yahoo commerce

Özellikle pazarlama araçlarının yoğun olduğu Yahoo Commerce Central'da online mağazalar Amazon web-store, Magento, Etsy, Shopify'ın da aralarında bulunduğu 35 farklı platfrom için hazırlanmış uygulamaları sitelerine entegre edebiliyorlar. Böylece reklam verebilecekleri platformları, geri dönüşümleri, ziyaretçi sayısını, satın almaya yakın kişileri detaylı izleyebiliyor.

Gerçek zamanlı analitik hizmeti sunan Yahoo Commerce Central, online mağazaların trafiklerini izleyip anlamlandırarak özel tavsiyelerde bulunuyor. Böylece trafik ve dolaylı olarak satışların artmasına da katkı da bulunuyor. Özellikle KOBİ online mağazaların yeni müşteri edinmesi, dönüşümleri artırması, müşteri davranışlarını anlaması için pazarlama ekibi kurmak yerine Yahoo Commerce Central'i tercih etmesi muhtemel. Sunulan uygulamalar ve direk entegrasyon sayesinde yazılımcı maliyetlerini de düşürecek olanYahoo Commerce Central bir e-ticaret sitesinin aradığı hemen hemen tüm yardımcı fonksiyonları sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.