Facebook'un 'beğen' düğmesine her gün 4.5 milyar kez tıklıyoruz

Facebook'un 'beğen' düğmesine her gün 4.5 milyar kez tıklıyoruz

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, dün paylaştığı yeni bir dökümanda* 1.15 milyar kullanıcının paylaşımlarına dair önemli rakamlara ulaşmamızı sağlıyor. Facebook'un bazı yazılım ve donanım mekanizmalarının nasıl çalıştığı da grafiklerle anlatılıyor.

Facebook'un Ericsson ve Qualcomm ile hazırladığı 70 sayfalık döküman 'Verimliliğe Yakın Bakış' başlığını taşıyor ve Internet.org projesi kapsamında halka açık şekilde sunuluyor.

Hatırlatmak gerekirse Internet.org projesi Facebook, Ericsson, MediaTek, Nokia,Opera, Qualcomm ve Samsung işbirliğinde internete erişemeyen insanlara uygun bir internet bağlantısı sunmak amacıyla hayata geçirilmişti.

Sözü fazla uzatmadan sizi raporda paylaşılan rakamlarla başbaşa bırakalım;

  • Bugüne dek Facebook yüklenen fotoğraf sayısı 250 milyarı geçti. (Kıyaslama yapmak için 2011 ortalarında Facebook'ta 100 milyar fotoğraf olduğunu ve Flickr'a her gün 3.5 milyon fotoğraf yüklendiğini, toplamda da 8 milyar fotoğraf olduğunu paylaşalım.)
  • Facebook'a her gün 350 milyon, her saat yaklaşık 15 milyon, her dakika 243 bin, her saniye 4 bin adet fotoğraf yükleniyor.
  • Facebook'ta her gün 4.75 milyar içerik (yazı, fotoğraf, yorum, video, durum güncellemesi) paylaşımı yapılıyor.
  • Kullanıcılar her gün 4.5 milyardan fazla Facebook'un 'beğen' düğmesine tıklıyor.
  • Facebook kullanıcıları her gün 10 milyardan fazla mesaj atıyor.
  • Facebook sunucuları 250 petabayt büyüklüğünde bir veriyle başa çıkmaya çalışıyor.

Bu arada Facebook'un aynı albüme farklı kişilerin fotoğraf yüklemesini sağlayan 'paylaşılmış albümler' özelliğini devreye aldığını da hatırlatalım.

Raporda Ericsson'un mobil pazara dair bazı verilerine de daha önce paylaştığımız şu raporda benzer ve ayrıntılı grafikleri görmeniz mümkün.

*Facebook'un paylaştığı raporu aşağıda inceleyebilir, isterseniz bilgisayarınıza direkt indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.