Founder Institute'da 2013 Kış Dönemi için başvuru süreci başladı!

Founder Institute'da 2013 Kış Dönemi için başvuru süreci başladı!

İnternet girişimleri için konuşacak olursak ABD'nin ve dolayısıyla dünyanın en önemli kuluçka merkezlerinden biri olan Founder Institute, hatırlarsanız geçtiğimiz sene Türkiye'ye açılmıştı.

Geçen sene düzenlenen eğitim programı öncesinde FI Türkiye Direktörü Kutlu Kazancı Webrazzi ofisinde programın detaylarını anlatmış, FI CEO'su Adeo Ressi ise programın son dönemlerinde ülkemizi ziyaret etmişti. Geçtiğimiz günlerde ise programın İstanbul'daki ikinci sömestır başvuruları başladı.

Geçen sene 350 kişinin başvurduğu ve 34'ünün programa kabul edildiğini aktaralım. Eğitimden mezun olanların sayısı ise 5. Kutlu Kazancı ile konu hakkında konuştuğumuzda kendisi eğitim programının zorluğundan dolayı mezun sayısının az olduğunu ancak hem mezunların hem de mezun olmayanların çoğunun programdan memnun olduğunu söyledi.

Kutlu Kazancı'nın bu sene için de beklediği başvuru sayısı 300 ile 400 arasındaymış. Ayrıca ikinci sömestır itibarıyla FI Türkiye eğitim programına yazılım dünyasının tanınan isimlerinden Altuğ Altıntaş da katılmış. Kutlu Kazancı bu hamleyle birlikte ilk döneme nazaran yazılım odaklı başvuru ve projeleri arttırmak istediklerinin altını çiziyor.

Founder Institute'nün birinci dönem eğitimi neticesinde 5 adet proje şirketleşmiş durumda. Mayıs sonunda FI ekosistemine sunum yapan ve planlarını paylaşan girişimler, yakın zamanda lansmanlarını gerçekleştirecekler.

Hedef eğitim programını İstanbul'da oturttuktan sonra diğer şehirler

Kutlu Kazancı ile Founder Institute'nün hedeflerini ve geleceğini konuştuğumuzda ise ilk hedefin İstanbul'da düzenlenen programı oturtmak ve mezun sayıları ile şirketleşen projeleri arttırmak olduğunu öğrendik. Bundan sonraki hedef de kurumsal sponsor ve işbirliklerini de arttırarak İstanbul dışındaki şehirlere ulaşmak. Diğer ülkelere baktığımızda örneğin Kolombiya'da devlet desteğiyle birden çok şehirde eğitim programlarının düzenlendiğini belirtelim.

Diğer ülkeler demişken, Founder Institute global olarak da oldukça hızlı büyüyor. 900'üncü mezununu kısa bir süre önce veren program, büyük ihtimalle İstanbul'da düzenlenecek ikinci sömestır sırasında bininci mezununu görecek.

Bu Perşembe günü workshop var

Son olarak bu Perşembe akşamı yani 19 Eylül'de Konutkredisi.com'un CEO'su Onur Tekinturhan'ın katılacağı ve bankacılıktan girişimciliğe uzanan macerasını aktaracağı workshop'u da hatırlatalım. Söz konusu etkinlik Taksim Tünel'de gerçekleşecek, detaylar ve kayıt için buraya bakabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.