Sosyal medya ile değişen medya düzeninde sosyal haber sitesi: Nediyor.com

Sosyal medya ile değişen medya düzeninde sosyal haber sitesi: Nediyor.com

Sosyal medyanın ulaştığı kitleler her geçen gün artıyor. Kullanıcılar içinde bulunduğu ortamdan fotoğraf, bilgi paylaşımı ile daha hızlı haber sunabiliyor ve hatta canlı yayın bile yapabiliyor. Geleneksel medyanın da sosyal medyaya hesaplar açıp aktif olarak yönetmesi, görevinden ayrılan gazetecilerin sosyal medyayı aktif kullanması yeni medya düzenin ipuçları.

Yeni medya düzeni yavaş yavaş şekillenirken ekosistemi yeni modellerde yayıncılar ve yeni oyuncularda dahil olmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Haziran 2012'de beta yayına başlayan nediyor.com. eNet İnternet şirketi ismi ile nediyor.com'un hissedarları arasında Net Holding, Doğan Holding eski CEO’su Nebil İlseven, Denet Cem Tezel ve Nurdan Üçer var.

nediyor.com Twitter'da ünlüleri, gazetecileri ve ilgili kişileri takip ederek kullanıcının istediği içeriği okuyabileceği bir sosyal haber platformu. Sadece içeriği değil ayrıca Twitter'da  ilgili yorumları da aynı anda okuyarak dinamik içeriğe ulaşılabiliyor. Nediyor.com Şubat ayında theplazz.com ile ABD için de yayın yapıyor.

nediyor-ekran-goruntusu

nediyor.com Türkiye'de belirledikleri gazeteci, politikacı, sanatçıların da aralarında bulunduğu 1100'den  fazla kişinin  Twitter'da yazdıklarını 7/24 takip ederek, bunları haber bazında filtreleyerek kullanıcılarına sunuyor. Bu anlamda nediyor.com'u  Twitter'ın gazetesi olarak adlandırabiliriz. nediyor.com'un farklılaşan özelliklerinde birisi de kullanıcılar tweetleri olumlu veya olumsuz olarak değerlendirebiliyor.

Haziran 2012'de beta yayını ile ekosisteme merhaba diyen nediyor.com, kısa zamanda başarılı bir büyüme yakalamış. Mart 2013'den beri ortalama aylık 2 milyon tekil ziyaretçiye ulaşan sitede kullanıcıların ortalama 20 dk kalması ise burada farklı bir değer bulduklarının göstergesi.

nediyor.com'un Türkiye dışındaki pazarlara da açmak istemesi önemli bir vizyon olarak düşünüyorum. Aynı format ile ABD pazarını hedefleyen theplazz.com'u Şubat 2013'de beta yayını ile açmışlar. Theplazz.com, ABD'nin ünlü 1500 ismini Twitter'da takip ederek gündemdeki haberleri İngilizce yayınlıyor.

Sosyal haber sitesi modelinde yayın yapan web sitelerine yenileri eklense de başarılı olanlar farklılıkları ile öne çıkıyor. Kullanıcıların bireysel haber yazmasına da olanak tanıyan Onedio.com'a 1.2 milyon TL yatırım geldiği duyumunu sizinle paylaşmıştık. nediyor.com'un yurtdışı vizyonu ile birlikte yakında güzel haberler duyacağımızı tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.