Shine Security'den Android cihazlar için ücretsiz antivirüs uygulaması

Shine Security'den Android cihazlar için ücretsiz antivirüs uygulaması

2012 yılında kurulan İsrail merkezli güvenlik şirketi Shine Security, yaklaşık olarak 1 sene önce 3.3 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. 20'nin üzerinde çalışanı bulunan Shine Security, kısa süre önce Android cihazlar için ücretsiz antivirüs uygulamasını yayına aldı: Shine Antivirus for Android.

TechCrunch Disrupt 2013'te de sahne alan Shine Security, sunumu sırasında mobil cihazların insanların hayatında oldukça büyük bir yer kapladığını ve insanların bu cihazlarda kredi kartı bilgileri, fotoğrafları, rehber bilgileri gibi çok sayıda kritik veriyi sakladığını anlattı. Şirketin geçtiğimiz günlerde yayına giren Android uygulaması ise Android cihazınızın güvenlik ihtiyacını ücretsiz olarak sağlamaya aday.

Shine cihazınıza yüklediğiniz andan itibaren arka planda tüm hareket, yazılımsal işlem ve dosya yazma/okumalarını takip ederek zararlı bir yazılımın çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Örneğin zararlı bir uygulama yüklediğinizde bunu anlayan Shine, uygulamayı direkt olarak kapatarak konu hakkında size bilgi veriyor.

Hali hazırda çalışan neredeyse tüm antivirüs uygulamalarıysa daha önceden belirlenmiş bir işareti arıyor. Bu da dönem dönem ortaya çıkan güncel ataklara karşı söz konusu uygulamaların yayıncısı ve uygulama sahipleri tarafından güncellenmesi gerektiği anlamına geliyor. Shine'da ise böyle bir yapı bulunmuyor, uygulama öğrenen algoritması sayesinde tüm operasyonunu yüklendiği cihazın içinde kendi kendine yürütüyor.

Shine kendi kendine öğrenen algoritması ile cihaz üzerinde çok sayıda veriyi analiz ediyor ve anormal bir durumda kullanıcılarını durumdan haberdar ederek söz konusu faaliyete son veriyor. Shine'ın bir diğer dikkat çeken özelliğiyse bir uygulama içine birden çok cihazınızı tanımlayabilmeniz. Böylelikle örneğin iş için kullandığınız telefonda bir problem olduğundan özel hayatınızda kullandığınız telefon üzerindeki Shine uygulaması size bu problemi haber veriyor.

shine-security-android

Şirketin daha fazla kullanıcıya ulaşmak için en çok güvendiği yollardan biriyse büyük üreticilerle anlaşarak çok sayıda Android cihazda gömülü olarak yer almak. Shine'ın gelir modeli ise profesyonel (business) müşterilerinden para almak üzerine kurulu. Yani normal bir kullanıcı olarak şirketin uygulamalarını ücretsiz olarak indirebileceksiniz.

Şirketin CEO'su geçmişte 2 ayrı güvenlik şirketini satmayı başarmış bir seri girişimci

shine-farkli-cihazBu arada ayrıca vurgu yapmak gerekirse Shine Security'nin üç kurucu ortağı da güvenlik alanında 20 yılın üzerinde tecrübeye sahip. Şirketin CEO'su Ron Porat ise güvenlik konusunda çalışan iki ayrı şirketini satmış bir seri girişimci.

Mobil odaklı bir güvenlik şirketi olan ve ilk ürününü Android için çıkartan Shine Security, bundan sonra Windows ardından da OSX ve iOS platformlarında yer almak istiyor. Ancak şirketin OSX ve iOS'ta nasıl konumlanacağı ve büyüyeceği, diğer tüm güvenlik şirketleri için olduğu gibi büyük bir soru işareti.

Yayına gireli yaklaşık 1 hafta olan Shine Antivirus for Android, Google Play'e göre hala 100-500 indirilme sayısında. Şirketin aldığı yatırım ve kurucu ortaklarının güvenlik konusundaki tecrübeleri Shine Security'yi ileride takip etmemiz için yeterli sebepler. Ancak şirket; ana odağı olan mobil güvenlik konusunda neleri değiştirebilecek her beraber göreceğiz, en azında şu an ilerisi için çok sayıda soru işareti göze çarpıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.