Android hazır olduğunda Samsung da 64 bitlik işlemciye geçecek

Android hazır olduğunda Samsung da 64 bitlik işlemciye geçecek

Salı günü tanıtılan iPhone 5S'in dışa dönük en farklı yeniliği parmak okuyucusu oldu ama 64 bitlik işlemcinin bir ilk olması Android tarafında yankı bulmaya başladı. Samsung da 64 bit sınıfına geçeceğini açıkladı. Ancak bir sorun var. Android henüz bunu desteklemiyor.

Samsung'un Co-CEO'larından Shin Jong-kyun, iPhone 5S'in tanıtımından sonra Samsung'un yakın bir tarihte olmasa da, sıradaki telefonlarının 64 bit seviyesinde olacağını açıkladı.

Samsung'un sık sık yeni telefon tanıttığını biliyoruz ama Jong-kyun'un yakın gelecekten bahsetmemesi şirket politikası değil. Android henüz 64 bitlik işlemci performansını desteklemiyor.

apple a7 islemci

Bu durum bir an için Android'in geleceğine dair bir sorgulamayı akıllara getirmiyor değil. Zira yazılım-donanım dengesizliği alt sınıf üreticilerin kötü performanslı Androidli cihazlar çıkarmasına neden olabiliyor. Ancak işin teknik tarafında 64 bitlik işlemciye eşlik edecek hafızanın da 3-4 GB olması gerektiği gibi genel bir söyleniş var.

Patrick Moorhead (Moor Insights) 64 bit çipe en az 4GB'lık belleğin eşlik etmesi gerektiğini söylüyor. Bu rakam kimi tartışmalarda 2 GB'a kadar düşse bile Apple'ın iPhone 5S'in RAM'ini halen açıklamaması alışılmadık bir durum.

Moorhead, şu anda üreticilerin işlemci gücünden ziyade pil ömrünü önemsedikleri gerçeğini de not düşüyor ki bu durum daha 32 Bit'in 2 katı hızda çalışabilecek bir işlemcinin daha fazla güce ihtiyaç duyması gerçeğiyle örtüşüyor.

Apple'ın şu anda daha iyi bir işlemci performansı sunduğu, özellikle haraket algılayıcı yeni M7 çipinin Apple'a avantaj sağladığı kabul edilebilir. Bu sayede Apple'ın giyilebilir teknolojilere de geçiş yapacağını söyleyebiliriz.

Moore Yasası'nın bize ihtiyacımızdan fazla bir gelişme sunup sunmadığı bir yana Android-iOS, Apple-Samsung arasındaki rekabetin nereye gideceğini merakla bekliyorum.

 Görsel Kaynak: applerumors.it

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.