Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan DevFest İstanbul'13, konuşmacılarını bekliyor

Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan DevFest İstanbul'13, konuşmacılarını bekliyor

Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan DevFest İstanbul'13 etkinliğinde yazılım geliştiriciler, öğrenciler, akademisyenler ve iş dünyası bir araya gelecek. 2 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşecek olan etkinliğe İTÜ'nün Maslak Kampüsü'nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

GDG (Google Developer Groups İstanbul) İstanbul başta olmak üzere çeşitli şehirlerdeki GDG'ların ve İTÜ'nün IEEE öğrenci kulübünün organize ettiği etkinlik ücretsiz olarak düzenleniyor. Etkinlik programı henüz belli olmasa da şuradan kaydınızı yaptırabilirsiniz.

DevFest İstanbul'13'te konuşmacı olarak yer almak isteyenler ise konuşma yapmak istedikleri konuda bir makale yazıp etkinlik ekibi ile paylaşabilir. Etkinlik jürisi yollanan bu makaleleri değerlendirip başarılı olan kişilerin etkinlikte konuşma yapmalarına izin verecek. DevFest İstanbul'13'te oturumlar temel olarak 3 başlıkta toplanıyor: mobil teknolojiler, web teknolojileri ve backend yani sunucu tarafı programlama.

Konuşmacı olmak isteyenler için 3 ana konu başlığı var: Mobil, Web Teknolojileri ve Backend

Mobil teknolojiler; genel olarak Android, Windows Phone, iOS, Blackberry, oyun motoru Unity, Google Glass, HTML5 ile mobil uygulama geliştirme ve push notification gibi alt konuları kapsıyor. Etkinlik ekibi; Google'ın sahibi olduğu programlama dili GO, Angular JS ve Node.js gibi başlıklar ise web teknolojileri altında değerlendirecek. Backend yani sunucu tarafı başlığı altında da MongoDB, NoSQL, big data/büyük veri ve Cloudera gibi konular bulunuyor.

Yalnız etkinlikte konuşmacı olmak isteyenlerin kendilerini bu konularla kısıtlamasına da gerek yok. Yazılım mühendisliği metotları, proje yönetimi, test süreçleri gibi konularla da DevFest İstanbul'13'e konuşmacı olabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi siz de DevFest İstanbul'13'de konuşmacı olarak yer almak istiyorsanız belirleyeceğinz bir konuda makale yazıp şuradan jüriye iletebilirsiniz.

devfest-speaker

Mobil, oyun ve çok çeşitli web teknolojilerinin konuşulacağu etkinlikte; çok farklı uzmanlık alanlarıyla ilgilenenler bir araya gelecek. 2011'e kadar bizzat Google'ın düzenlediği DevFest etkinlikleri, 2011 yılından itibaren GDG'ler tarafından düzenleniyor ve Google da etkinliklere yerel ve global anlamda destek oluyor.

Son olarak 2 Kasım'da İTÜ'nün Maslak'taki kampüsünde düzenlenecek olan etkinlikte yer almak için şimdiden kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.