Ströer Media; Reklamz, Linkz ve SEM A.Ş.'yi satın alan Ballroom International'ın çoğunluk hissesini satın aldı

Ströer Media; Reklamz, Linkz ve SEM A.Ş.'yi satın alan Ballroom International'ın çoğunluk hissesini satın aldı

2011 sonunda Reklamz ve kardeş şirketleri Linkz ve SEM A.Ş.'yi satın alan Ballroom International Network yine Köln/Almanya merkezli Ströer Media tarafından satın alındı.

Biraz önce aldığımız bilgiye göre Almanya, Polonya ve Türkiye’de açıkhava reklam sektörünün lider kuruluşlarından Ströer Media, Ballroom International Group’un %53.4 oranında çoğunluk hissesini satın aldı. Böylece bu yılın mayıs ayından beri faaliyet gösterdiği çevrimiçi reklam pazarındaki varlığını uluslararası boyuta taşımış oldu.

Bilindiği üzere Ballroom International Group, Doğu Avrupa başta olmak üzere aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkede video ve 'display' reklamları satışı ve performans pazarlaması alanlarında faaliyet gösteriyor.

ballroom

Türkiye'de 25 yıllık bir marka

Ströer Media ise Türkiye’de 1998 yılından beri Ströer Kentvizyon adı altında faaliyet gösteriyor. Ströer Media, bu satın almayla reklamcılık hizmetlerini dijitali de tam olarak kapsayacak şekilde genişletirken, yeni iş modellerini de tüm pazarlara ulaştırmaya çalışacak.

Satın alma değeri açıklanmazken, satın almaya dair Ströer Media AG’nin COO’su Christian Schmalz ve Ströer Kentvizyon İcra Kurulu Başkan Vekili Gülçin Ulutürk tarafından yapılan açıklamalar iki şirket arasında tam bir uyumluluk sürecinin başlayacağını gösteriyor.

orkun-tekin
Orkun Tekin - Ballroom International

Ballroom International’ın Stratejik Yatırımlar ve Genişlemeden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi veya kısaca ReklamZ kurucusu olarak tanıdığımız Orkun Tekin ise bu satınalmayla bölgesel bir gücün ortaya çıkışına değiniyor. Tekin ayrıca Stroeer Media AG, BALLROOM International Group’un stratejik hissedarı olarak ulusal,uluslararası ve teknolojik bazda Ströer’le birlikte iş geliştirme ve işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Satın almalarla dijitalde söz sahibi oluyor

Diğer yandan Ströer Media, ilk olarak Nisan 2013’te Almanya merkezli teknolojik altyapı firması Adscale’in yüzde 91.4 hissesini satın almış. Haziran ayında ise internette gösterim ve özel reklam uygulamaları yapan yine Almanya merkezli businessAD şirketinin yüzde 50,4’ünü, Ströer Interactive, FreeXmedia ve konum tabanlı mobil reklam hizmeti veren Radcarpet şirketlerinin de tamamını satın alarak gücünü pekiştirmiş.

Kısacası Türkiye'de açıkhava ve çevrimiçi reklamcılık konusunda önemli bir güç noktasının oluştuğunu ve Türkiye pazarında sektörel anlamda yeni bir rekabetin başlayacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan Ströer Ballroom International Network ile satın alma öncesinde de çeşitli çalışmalar yaptığı biliniyor. Dolayısıyla iki şirketin hızlı bir şekilde kaynaşacağını söyleyebiliriz.

Son olarak şunu eklemeliyim ki Türkiye'de küçük görünen ama statejik işler yapan firmalar bir iki adımda çok büyük şirketlerin/yatırımcıların dikkatini çekebiliyor. Bunun bir örneği de son olarak Mobilike ile görmüştük.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.