Sosyal yorumcu Livefyre, sosyal medya öykücüsü Storify'ı satın aldı

Sosyal yorumcu Livefyre, sosyal medya öykücüsü Storify'ı satın aldı

Blogların yorum ekleme sistemini sosyal araçlarla güçlendiren Livefyre, sizlere 2010 yılında tanıttığımız Storify'ı satın aldığını bir Storify öyküsü ile paylaştı.

Satın almanın detayları açıklanmış değil ama kısaca Storify'ı hatırlatalım. Twitter, Facebook, Youtube ve Flickr gibi sosyal mecralardaki paylaşımarı tek bir akış içinde toplamanızı sağlayan Storify, adından da anlaşılacağı üzere bir konuyu hikaye/öykü haline getirmenizi sağlıyor.

storify

Livefyre'ın kurucusu ve CEO'su Jordan Kretchmer'a göre Storify'ın 5 kişilik ekibi Livefyre'a taşınacak ama kendi işini ayrı olarak yapmaya devam edecek. Storify'ın her zaman bir ücretsiz hesap tipi de olacak, tıpku Livefyre gibi. Kendisi de eski bir gazeteci olan Storify kurucularından Burt Herman da eski meslektaşlarına yardım etmeye devam edeceğini söylüyor.

Diğer yandan Storify ekibi Livefyre'ın Streamhub isimli sosyal medya mecralarından kullanıcı yorumlarını toplayan ürünün gelişmesine de yardım edecek. 2010 yılındaki Techcrunch Disrupt‘ta dikkat çeken ve 3 yıllık sürede kendini geliştiren Storify'ın yeni teknolojileri bu iş için oldukça işe yarayabilir.

Ağustos ayında kendi reklam modelini tanıtan Livefyre'ın Storify'ı da bu anlamda etkilemesi ve iki marka da paralel bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Girişimlerin yatırım geçmişine baktığımızda ise Livefyre'ın Şubat ayında 15 milyon dolar yatırım alarak toplamda 20 milyon dolarlık bir yatırıma ulaştığını, Storify'ın ise 2 milyon dolar yatırımı olduğunu görüyoruz.

Storify, 2011 yılında Time dergisi tarafından yılın en iyi 5 sosyal medya sitesi (Google+, Klout, Pinterest, Quora) arasında gösterilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.