Sony Playstation Vita TV'yi tanıttı

Screen Shot 2013-09-09 at 16.27.28Sony'nin geleneksel olarak düzenlediği SCEJA (Sony Computer Entertainment Japan Asia’s Press Conference) konferansında bu yıl yine önemli duyurular yapıldı. Bunların arasında en ilgi çekici olanı ise hiç şüphesiz Playstation Vita TV oldu.

Sony'nin yeni piyasaya süreceği Playstation Vita TV'de kullanıcılar Vita ve PSP oyunlarını televizyon üzerinden Playstation 3 oyun kolları olan Dualshock'u kullanarak  oynayabilecekler.

Tabi burada ek bir parantez  içerisinde Sony'nin resmi açıklamasına yer vermekte fayda var. Mevcut Playstation Vita oyunlarınn bir bölümü dokunmatik ekran kullandığı için bunların Playstation Vita konsol üzerinden oynanması mümkün değil. Bunun yanında kullanıcılar Playstation Vita üzerinden televizyonda dizi ve film'de izleyebilecekler. Şuan için Hulu ve Sony'nin kendi  online müzik ve video platformlarındaki içerikleri kullanabilecekler.

Playstation Vita TV'nın boyutları ise oldukça ufak cihaz 6.4 cm x 10.5 cm ebatlara ve 260 gram ağırlığa sahip. Playstation 4'ün piyasaya çıkmasıyla birlikte Playstation Vita TV, Playstation 4 ile de kullanılabilecek bunun için Sony resmi olarak bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu.

Playstation 4 güncellemesinin ardından konsola eklenecek özelliklerden bir tanesi de Playstation 4 konsolunuz bir farklı oda da olsa dahi Playstation Vita TV'yi kullanarak farklı bir odadan konsolunuza bağlanarak oyun oynanabilecek olması. Playstation Vita TV'nın açıklanan desteklediği çözünürlükler ise 480p, 720p and 1080i.

14 Kasım'da ilk olarak  Japonya'da piyasaya çıkacak olan cihazın standart paket fiyatı 9,480 Yen yani yaklaşık $95. İçerisinde 8 gb hafıza kartı ve Dualshock 3'ün bulunduğu paketin fiyatı ise 14,980 yen yani yaklaşık $150. Ürünün diğer ülkelerdeki çıkış tarihi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.