SmartEvent: Etkinlik yönetimi için mobil uygulama geliştirme platformu

SmartEvent: Etkinlik yönetimi için mobil uygulama geliştirme platformu

Bugün sizlere etkinlik yönetimi için geliştirilen ve bir mobil uygulama platformu olan SmartEvent'i tanıtacağız.

Yurtdışı ile kıyaslarsak ülkemizde örneklerine daha az rastladığımız bir alanda hizmet veren SmartEvent, etkinlikler için otomatik olarak iOS, Android ve BlackBerry 10 uygulamaları hazırlıyor.

SmartEvent Arneca'nın bir projesi. 50 kişinin çalıştığı bir yazılım danışmanlığı şirketi olan Arneca'nın İstanbul ve K.Maraş'ta ofisleri bulunuyor. Bugüne kadar Turkcell, Aktif Bank, Markafoni ve IBM gibi şirketlere projeler yapan şirketin geçmişinde Turkcell Dergilik ve Uzman TV'nin iOS uygulaması gibi mobil işler de bulunuyor.

Bu yılın Mart ayında düzenlenen Oracle'ın bir etkinliği, SmartEvent'in ilk müşterisi olmuş. Bugüne kadar 10'un üzerinde etkinlik SmartEvent'i kullanırken şirketin bundan sonraki hedefleri arasında toplu satış için çeşitli ortaklıklar kurmak bulunuyor. Örneğin Etkinlik.com.tr ile anlaşan SmartEvent, Etkinlik.com.tr'deki etkinlik sahiplerine ulaşmaya çalışacak.

SmartEvent modüler bir yapıya sahip. Örneğin etkinlik sahipleri Oturumlar, Konuşmacılar, Twitter, Sponsorlar, LinkedIn ve Anketler gibi çok sayıda modül arasından dilediğini seçerek uygulamaya ekleyebiliyor. Tüm bu modüllerin yönetimi ise SmartEvent tarafından etkinlik sahiplerine sunulan bir panel üzerinden sağlanıyor. Hatta uygulama yayına girdikten sonra da bu panel üzerinde yapılan içerik değişiklikleri uygulamaya yansıyabiliyor.

smartevent-admin-panel
SmartEvent tarafından etkinlik sahiplerine sunulan panel

SmartEvent platformunda yaratılan uygulamaların özelliklerine gelecek olursak; etkinliklerde internetin çoğu zaman yeterli olmaması sebebiyle gelişmiş cache yapısı, notification desteği, LinkedIn entegrasyonu, gelişmiş anket mekanizması öne çıkıyor diyebiliriz. Etkinlik sonrasında ise hangi katılımcının hangi oturuma katıldığı, kaç puan verdiği gibi bilgiler etkinlik sahibine raporlanıyor.

Arneca'nın SmartEvent haricinde bir başka mobil projesi daha bulunuyor: Masalcı. 2011'in sonlarında yayına giren bir masal okuma uygulaması olan Masalcı, İngilizce ve Arapça gibi çoklu dil seçeneği özelliğiyle beraber 60'ın üzerinde masalı bünyesinde barındırıyor. App Store'da önemli bir sıralamada bulunan uygulama, uzun süredir düzenli olarak gelir elde eder durumda.

logo-smartevent

Yıl sonuna kadar Webrazzi'ye özel yüzde 20'lik indirim

SmartEvent'ten etkinliğiniz için ücretsiz olarak demo talep edebilirsiniz. Uygulama 1 gün içinde markete yüklenebilir hale geliyor. Bu yılın sonuna kadar ise SmartEvent'e Webrazzi referansıyla geldiğinizi söylediğinizde yüzde 20'lik bir indirime sahip olabilirsiniz. SmartEvent platformunda bugüne kadar geliştirilen uygulamalara ise şuradan göz atabilirsiniz.

SmartEvent'ten sorumlu, Arneca ortaklarından biri olan Kerem Turgay ile konuştuğumuzda kendisi projenin yurtdışı hedeflerinden bahsetti ve Türkiye'ye yakın olan coğrafyalara açılma planlarına değindi. Uzun yıllardır servis sektöründe çalışan şirketin, bundan sonra kendi projelerine de ağırlık vereceğini paylaşalım. Yani Arneca ismini yakın gelecekte SmartEvent gibi bir başka projeyle daha duyabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.