Revo Capital'den Onedio'ya 1.2 milyon TL yatırım geldi [Duyum]

Revo Capital'den Onedio'ya 1.2 milyon TL yatırım geldi [Duyum]

İçeriği kullanıcıları tarafından belirlenen sosyal haber sitesi Onedio'ya Revo Capital'in yatırım hazırlığında olduğunu duyuyorduk. Geçtiğimiz günlerde bu duyumumuz güçlendi ve şirketlere yakın kaynaklarımızdan imzaların atıldığını öğrendik.

Henüz Revo Capital ya da Onedio tarafından konuyla ilgili resmi açıklama gelmiş olmasa da, aldığımız duyumlara göre Revo Capital Onedio'ya 1.2 milyon TL yatırım yapmış.

İlk olarak Mart 2012'de Webrazzi'de yer verdiğimiz Onedio'nun kuruluşunun ardından ciddi bir büyüme gösterdiğini ve yüksek trafik rakamlarına ulaştığını da kısa süre önce öğrenmiştik. Ayrıca gelir modeli olarak da display reklamın yanı sıra advertorial ve seeding imkanları sunmaya başlayan şirketin gelirler tarafında da belirli bir yükselişi tutturduğunu duyuyoruz.

Yukarıda bahsettiğim yüksek trafik rakamlarının sayısal karşılıklarını da vermem gerekirse sitenin şu anda aylık 8 milyon ziyaret, 4.5 milyon tekil ziyaretçi ve 60 milyon sayfa görüntüleme yakaladığı bir süre önce Onedio kurucu ortağı Kaan Kayabalı ile yaptığım bir görüşmede bana bahsettiği rakamlardı.

Cenk Bayrakdar ve Özcan Tahincioğlu tarafından kurulan Revo Capital'in her ne kadar ağırlıklı olarak teknolojik üstünlüğü olan servis tabanlı ve bulut bilişim girişimlerine yatırım yapmayı hedeflediğini bilsek de, içerik tarafında Onedio'ya yaptığı yatırımı oldukça değerli görüyorum. Yatırımın ana sebeplerinden birinin de şirketin kısa sürede yakaladığı trafik ve yurtdışı açılım planları olduğunu tahmin ediyorum.

Konuyla ilgili şirketlerden doğrulama geldiğinde ya da ek bilgiler alırsak haberi güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.