Onedio.com: Sosyal medya kullanıcılarının haber sitesi

Onedio.com: Sosyal medya kullanıcılarının haber sitesi

Sosyal medyanın gazetecilik kültürüne etkisi arttıkça haber siteleri de şekil değiştiriyor. Bazıları ise işe sosyal habercilik kavramıyla başlıyor. Bunun yeni bir örneği olan Onedio.com için sosyal habercilik kavramını temsil ediyor denilebilir.

Onedio'nun kurucuları Kaan Kayabalı ve Demirhan Büyüközcü. Fikir aşamasındayken aldığı tohum yatırımı ile 250 bin dolar sermayeli şirket kurulmuş ve Ankara’da faaliyete başlamış. İçerik akışını kullanıcılara bırakan Onedio, daha önce kullanıcı içerikleriyle oluşturulan haber sitelerinin üzerine daha fazla kullanıcı kontrolü eklemiş.

Üyeler sadece kendi girdiği haberleri değil, herhangi bir haberiin içeriğini ve etiketlerini düzenleyebiliyor. Haberleri, profilleri ve konuları takip edebiliyor. Site başka bir sitede okunan haberlerin Onedio'ya hızlıca gönderilmesini sağlayacak araçlar da geliştirmek için çalışıyor. Bazı noktalarda sitenin Pinterest'ten esinlenmiş olabileği de akla geliyor.

Hem güncel haberleri hem de farklı görüşleri sosyal medya araçlarıyla öne çıkarmak isteyen Onedio'da aynı haber altına farklı haberler eklenebiliyor. Öne çıkan haberler editör dokunuşu ile şekilleniyor.

Onedio'nun geliştirme sürecine 6 aylık bir süre ayrılmış ancak arama gibi bazı eksikler de göze batıyor. Diğer yandan girişim Twitter'dan da fazlaca faydalanmaya çalışarak kendini sürekli güncel tutmaya çalışıyor.

Küresel pazara açılmak gibi bir amacı olan Onedio,şu anda 7 kişilik bir ekiple çalışıyor. Test sürümünden çıktığında kullanıcıya özel haber sayfası, yerel ve sektörel haberler, köşe yazıları ve blog gibi özellikleri sunmak istiyor. İlgi çekecek bir plan ise siteye oyunlaştırma (gamification) mekanizmasının eklenecek olması.

iPhone, iPad ve Android uygulamalarını Mart ayı sonunda uygulama marketlerinde yayınlamak için çalışan Onedio, haber ekleme konusunda yazar alımını kısıtlı tutmayı planlıyor. Tabii dış sitelere sağlanacak trafik ve süsrdürülebilir büyüme planları bu durumu tersine çevirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.