Akıllı çorap ile bebeklerin sağlığı her an kontrol altında: Owlet

Akıllı çorap ile bebeklerin sağlığı her an kontrol altında: Owlet

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi, günlük hayata uyarlanan teknolojik ürünleri de beraberinde getiriyor. Giyilebilir teknolojiler de yeni trendin başını çekenlerden. Markaların giyilebilir yatırımları arasında Google'ın konuşan ayakkabısıGlass'ı Nike'ın Fuelband'ını gösterebiliriz.

Creditte Suisse'nin raporunda giyilebilir teknolojilerin toplam pazarının 50 milyar dolara ulaşması beklendiğini Ümit kaleme almıştı.

Brigham Young University'de Jacob Colvin'in projesi olan Owlet'i akıllı çorap olarak tanımlayabiliriz. Bu teknoloji ile derdini sadece ağlayarak anlatan bebeklerin nabız ve oksijen seviyesi gibi hayati önem arz eden ölçümleri ebeveynleri artık akıllı telefonlarından veya bilgisayarlarından takip edebilecek.

Hastanelerde uzun zamandır kullanılan tıbbı cihazın giyilebilir versiyonu olarak düşünebileceğimiz Owlet ile bebeğin kalp ritminin yanında vücut sıcaklığı, uyku kalitesini izlemek mümkün. Bu kadar detayın sunulması ile ebeveynler, bebekleri ile ilgili endişelerini minimuma indireceğini söyleyebiliriz.

Bebeklerin üzerinde böyle bir ürünün ne kadar kirleneceğini tahmin etmek zor değil. Owlet ekibi böyle bir teknolojinin yıkanabilmesini sağlayarak hem bebeğin sağlıklı ürün giymesini hemde ürünün uzun bir süre kullanılabilmesini sağlamış. Girişimin bu kadar bebek odaklı olmasının bir sebebi de ekibin hepsi ya bebek bekliyor ya da bebekleri var.

Şu an için 62.000 dolar ciro elde eden girişim 100.000 dolar satış rakamına ulaşırsa seri üretime geçecek. Fiyatı 159 dolardan başlayan ürüne buradan ulaşabilirsiniz. Türkiye'den almak isteyenler için Amerika dışı gönderilerde 20 dolar ekstra ücret olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.