Mozilla yeni nesil Web Bileşenleri için kütüphane açıyor

Mozilla yeni nesil Web Bileşenleri için kütüphane açıyor

İnternetin en küçük yapı birimi olan temel kod parçacıkları, artık yazılımcıların elinde çeşitlenmeye başlıyor. Google'ın adım attığı HTML tabanlı 'web bileşenleri' yeniliğine Mozilla da katılıyor.

'Polyfill' olarak adlandırılan web bileşenleri, geliştiriciler için bir anlam ifade eden fakat tarayıcılar tarafından henüz doğal olarak tanınmayan kod parçacıkları olarak tanımlanıyor. Google'ın tanıttığı Polymer adlı projenin ardından Mozilla da Brick (tuğla) adlı arayüz bileşenleri için geliştiricilere yeni bir kapı aralıyor. brick web bilesenleri mozilla

Modernizr.com ile aynı mantığa oturtulan bu yenilik web geliştiricilerin zamanın önünde gitmesini sağlayacak bir yenilik olarak kabul edilebilir. Bu da modern tarayıcıların gelişiminin bu geliştiricilerin eliyle olacağı anlamına geliyor.

Web bileşenlerinin geleceğin önemli bir yeniliği olacağı ifade edilirken bu yeni kütüphanelerin artık modern kabul edilen tarayıcılar üzerinde geliştirilecek ürünleri şekillendirmesi bekleniyor. Zamanla sık kullanılan bileşenlerin tarayıcıların tanıdığı parçalar olması da muhtemel.

Worl Wide Web Konsorsiyumu (W3) tarafından da tanınan ve şimdilik kabaca açıklanan bu yenilik Mozilla'nın Mayıs ayında attığı xTag adımını daha ileri bir noktaya taşımasıyla güç kazanmış gözüküyor. Firefox OS'un web-mobil uygulamalarını birbirine yakınlaştırdığı düşünülürse Mozilla'nın arayüz tarafındaki geliştirmelere daha fazla önem vermesi de anlam kazanıyor.

HTML, CSS ve JavaScript temelli bilgilerinizle kendi web bileşenlerini oluşturmaya başlayabilir, yeni web standartlarına bir tuğla da siz koyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.