Artırılmış gerçeklik platformu KeyAR, pazarda yerini almaya hazırlanıyor

Artırılmış gerçeklik platformu KeyAR, pazarda yerini almaya hazırlanıyor

Markaların kullanıcı ile iletişiminde artırılmış gerçeklik (Augmented Reality); özellikle yurt dışında çok fazla kullanılıyor. Ülkemizde ise yeni yeni örneklerini gördüğümüz metotlardan biri. Müşterinin markette deterjan paketini akıllı telefonu ile okutarak kirleri temizlediği oyun oynaması ve sonunda bir hediye kazanması müşteri deneyimini farklı bir noktaya taşıyor.

En popüler artırılmış gerçeklik platformlarından Blippar'ın Türkiye'de hesap yöneticisi araması yakında Türkiye'ye geleceğinin habercisiydi. Kurucusu Ambarish Mitra'nın da Webrazzi Summit'te konuşmacı olarak yer alacağını düşündüğümüzde bu pazara ilgilerinin olduğunu rahatça söyleyebiliriz

Ülkemizde örneklerini gördüğümüz artırılmış gerçeklik uygulama platformlarından biri de Nisan ayında hizmete sunulan KeyAR. Girişim artırılmış gerçekliğin pazarlamadaki potansiyelini farkeden Ege Medya çatı şirketi altında İzmir'de faaliyete geçmiş. 

Artırılmış gerçeklik uygulaması ile müşteriler ürün ile ilgili yeni deneyimler elde edebiliyor. Hazır çorba paketini tanımlaması ile size yemek menüsü gösterebileceği gibi, beğendiğiniz bir kıyafetin altına hangi ayakkabının uygun olabileceğini dahi gösterebiliyor. Artırılmış gerçeklik şu an marka iletişimi açısından kullanılsa da yakın bir zamanda satış kampanyalarında da sık sık rastlayacağımızı söylebiliriz.

Artırılmış gerçeklik uygulamaları ile Qr kod uygulamaları maliyet ve uygulanabilirlik açısından rekabet içinde olsa da Qr kodun okutulmasının zaman alması ve sonrasında yeni web bazlı başka bir uygulamaya yönlendirmesi tercih edilmesini azaltıyor. Buna karşılık artırılmış gerçeklikte kod yerine ürünün okutulması ve ilk etkileşimin aynı pencerede sağlanması kullanım avantajları arasında. Yakın zamanda Qr kod alternatifi Microsoft TAG servisini kapatacağını duyurduğunu hatırlatmakta yarar var.

Özellikle İzmir'den ve İstanbul dışında diğer şehirlerden internet ekosistemini büyütecek projelerin çıkması önemli. Almanya'da Münih haricinde Berlin, Hamburg, Köln gibi  internet ekosisteminin bulunduğunu düşündüğümüzde Anadolu'dan gelecek projelerle dijital dünya daha da büyüyecek.

KeyAR'ın tanıtım için yapmış olduğu herhangi sigara paketini okutma işlemini basit ve akılda kalır buldum. Denemek isteyen iOS kullanıcıları buradan, Android kullanıcıları ise buradan uygulamayı indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.