Qr kodun alternatifi Microsoft Tag kapanıyor

Microsoft 2010 yılında QR koda alternatif olarak kurduğu renkleriyle ve şekilleriyle ünlü Microsoft Tag'i kapatacağını duyurdu. Microsoft Tag, internet bağlantısı olan akıllı telefonlarda Microsoft Tag uygulamasıyla kullanıcıları resim, video, web sitesine yönlendiriyordu.

Qr kodların yaşam döngüsü; uygulamasının yüklenmesi ve kodun okutulması ilgili içeriğe yönlendirilme işlemleri kullanıcılar tarafından şikayet edilen bir durum olmasına karşın akıllı telefon pazarında ki büyüme ile birlikte Qr kodun büyümesi devam ediyordu. Ülkemiz örneklerinden ise Karşıyaka taraftarlarının stada küfüre karşı yaptığı Qr kod pankartı geniş yankı uyandırmıştı.

Akıllı telefonların her geçen gün artan pazarına  karşın Microsoft Tag'in kapanmasının aslında tamamen bu alandan çekilme olduğunu düşünmemek lazım, Microsoft lisans haklarını mobil pazarlama platformu Scanlife'a kullandırıacak.

Microsoft Tag tanıtımlar için çoğu zaman tercih edilen yöntemlerden biriydi. Aralarında Porsche, Ford, Unicef'in ve Türkiye'den Volvo'nun örneklerinin bulunduğu tanıtım görsellerini galeride bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.