Microsoft’tan Foursquare’e yatırım mı geliyor?

Microsoft’tan Foursquare’e yatırım mı geliyor?

Foursquare geçtiğimiz 4 yılı kullanıcı sayısını ve bu kullanıcıların dünya üzerinde ziyaret ettikleri yerlere ait bilgileri artırmakla geçirdi. Şimdi sıra kar etmeye geldi. Yatırımcıların da baskısı bu yönde. Her ne kadar Foursquare’ın tek isteği bu olsa da şu sıralar tam olarak istediği noktada olduğunu söylemek mümkün değil.

Geçtiğimiz yıl 2 milyon dolar gelir elde etmesine rağmen bu, 2011 yılında aldığı yatırım ile 600 milyon dolar değerlemeye ulaşan firma için oldukça düşük bir rakam. Daha fazla kazanmak ve yeni devreye soktuğu reklam seçeneklerinin gelirlerini görebilecek kadar uzun süre ayakta kalmak içinse biraz daha nakit akışına ihtiyacı var.

Bu yılın Nisan ayında 41 milyon dolar borçlanarak sıcak para ihtiyacını karşılamayı planlanan Foursquare’ın bundan daha fazlasına ihtiyacı var gibi görünüyor çünkü farklı kaynaklar Foursquare’ın şu anda bazı büyük teknoloji devleri ile yatırım görüşmelerinde olduğunu söylüyor.

İddialara göre bu firmalardan biri de Microsoft…

Bloomberg’de yer alan iddia, Foursquare ve Microsoft’un bir süredir olası bir stratejik yatırım konusunda görüştüklerini ve görüşmelerin devam ettiği yönünde. Stratejik yatırım ifadesi maddi bir yatırımın yanı sıra, ciddi bir iş birliği olasılığını da içeriyor.

Örneğin çeşitli Bing servislerinin Foursquare’e entegre edilmesi Microsoft için oldukça iyi bir gelişme olur. Üstelik yatırımla birlikte Microsoft bu konuda en azından uzun bir süre Foursquare’ın başka bir çözüm ortağı ile anlaşmasının da önüne geçebilir. Böyle bir anlaşmanın Google’ın harita servisi ile rekabet etmek isteyen Bing için dengeleri lehine değiştirmek adına önemli bir adım olacağına şüphe yok.

Fakat kulaktan kulağa yayılan diğer bir iddiaya göre Foursquare’ın olası yatırımcıları arasında Yahoo da bulunuyor. Marissa Mayer’ın yönetiminde imza attığı sansasyonel satın almalar Yahoo’nun durumunu biraz daha farklılaştırıyor. Eğer Mayer gözünü Foursquare’a dikerse bu yatırım, sonrasında satın almaya dönebilecek bir sürecin ilk adımı da olabilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.