Awzer: Online müşteri hizmetleri alanında SaaS bir girişim

Awzer: Online müşteri hizmetleri alanında SaaS bir girişim

Bu yazıda sizlere Melbourne/Avustralya'da bilgisayar bilimleri öğrencisi olan Emre Rothzerg'in Awzer isimli internet girişimini tanıtacağız.

Müşterileri veya kendisi için geliştirdiği internet sitelerinde; her defasında iletişim, sıkça sorulan sorulan ve kullanıcı yorumlarını toplayan sayfaları hazırlamaktan sıkılan Rothzerg'in aklına Awzer gibi SaaS bir proje geliştirme fikri gelmiş. Kodlaması ve tasarımı yaklaşık 3 ayda sonlanan Awzer, 10 gün önce dünyaya merhaba demiş.

En son söyleyeceğimiz şeyi en başta söyleyelim, Webrazzi okuyucuları Awzer'de 4 aylik standart pakete ücretsiz olarak sahip olabilecek. Normalde 80 dolar değerinde olan bu hizmetten yararlanmak için satın alma aşamasında kupon kodu olarak webrazzi.com yazmanız yeterli.

Awzer üzerinde web siteniz için sıkça sorulan sorular sayfası hazırlayabilir, müşterilerinizden/ kullanıcılarınızdan web siteniz için feedback/geri dönüş toplayabilir ya da müşteri ilişkileri yönetimini online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Awzer'de şu an ücretsiz paketin yanı sıra aylık 20 dolar karşılığında abone olabileceğiniz standart ve 50 dolar değerindeki Pro paketleri bulunuyor.

Online müşteri ilişkileri pazarı hali hazırda çok sayıda oyuncu barındıran bir pazar. UserVoice gibi önemli şirketlerin arasından sıyrılması gereken Awzer ise fiyat olarak avantajlı oluşuna güveniyor ve çoklu dil desteği (Türkçe de mevzut) ile farklı ülkelerde büyümeyi hedefliyor.

awser-ekran-goruntusu

10 günde 28 farklı site, 287 feedback, 456 ticket ve 100 bine yakın sayfa gösterimi

Yaklaşık 1 hafta önce yayın hayatına başlayan Awzer, bu süre içinde 28 farklı site tarafından kullanılmaya başlanmış. Platformda toplamda 287 feedback/geri dönüş verilirken 456 tane de ticket/soru açılmış. Ayrıca Awzer kullanımı (embed kodu ile) günlük olarak ortalama 90 bin civarında sayfa gösterimine ulaşmış.

Awzer'in kurucusu Emre Bey ile konuştuğumuzda şu an için yatırıma ihtiyaçları olmadığını, yalnız version 2.0 çıktığında özellikle pazarlama için bu kararlarını bir kez daha gözden geçireceklerini öğrendik.

Awzer'in kısa vadedeki hedefleri ise çok net. İlk 6 ayın önemine özellikle vurgu yapan Emre Bey, ilk 6 ay içinde binin üzerinde internet sitesine ulaşmayı hedeflediklerini ve daha sonra da versiyon 2.0'ı yayınlamak istediklerini söyledi.

Kısa bir süre içinde biraz daha kararlı bir versiyonu ulaşacak olan Awzer, pazarlama çalışmalarına başlayacakmış. Yukarıda da bahsi geçen versiyon 2.0 için ekibin hakkında çok güzel özellikler varmış. Tabii burada en önemli konu ilk 6 ay içinde yapılacak pazarlama faaliyetleri ile üye kazanımı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.