ReadQuick ile Instapaper ve Pocket hesaplarınıza eklediğiniz yazıları hızlı okuma tekniğiyle okuyabilirsiniz

ReadQuick ile Instapaper ve Pocket hesaplarınıza eklediğiniz yazıları hızlı okuma tekniğiyle okuyabilirsiniz

Bu yazıda sizlere kişisel gelişiminize ve verimliliğinize katkı sağlayabilecek, 2 farklı uygulama tanıtacağız.

ReadQuick, iPhone versiyonunun da kısa bir süre önce yayınlanmsıyla birlikte, iPad ve iPhone'da çalışan bir hızlı okuma uygulaması.

Instapaper ve Pocket gibi servislerle entegre olan ReadQuick, ayrıca Featured başlığı altında öne çıkan bazı bloglardan da içerikleri karşınıza getiriyor.

Bunun yanında ReadQuick'te uygulama içinde bulunan bir tarayıcı sayesinde dilediğiniz blog yazısını da sisteme kaydederek hızlı okuma methoduyla okuyabiliyorsunuz.

ReadQuick'te kişisel olarak kaydettiğiniz ya da Instapaper ve Pocket hesaplarınızda bulunan blog yazılarını hızlı okuma methodu ile okuyabiliyorsunuz. Aşağıdaki video'dan da anlayabileceğiniz gibi yazı içindeki kelimeleri, sizin belirlediğiniz bir hızda tek tek önünüze getiren ReadQuick, ayrıca yazıların belirlediğiniz hıza göre kaç dakikada biteceğini de haber veriyor.

Wondersauce isimli, New York/ABD merkezli bir ajans tarafından geliştirilen ReadQuick, ileride Twitter, Evernote veya diğer bazı başka platformlarla da entegre edilebilir. ReadQuick benzeri başka hızlı okuma uygulamaları bulunsa da ReadQuick'in rakiplerinin önünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Uygulamayı 4.99 dolar karşılığında iPhone veya iPad'inize indirebilirsiniz.

read-quick-ipad-uygulamasi

Twitter hesabınızdaki popüler linkler status barınızda

pop-ekran-goruntusu

Son zamanlarda adını duyuran, ReadQuick'e benzer olarak bir diğer oldukça basit ve kullanımı keyifli uygulama da POP. Bir Mac OSX uygulaması olan POP, Twitter hesabınızda popüler olan linkleri status bar'ınıza eklediği bir buton vasıtasıyla size sunuyor. Böylece tweet akışınızı takip etmeseniz de POP sayesinde popüler olan konu başlıklarından haberdar olabiliyorsunuz.

Oldukça basit ve sade yapısıyla dikkat çeken POP; ayarlar sayfasında about/hakkımızda için gopop.it, suggest features/yeni özellik öner için de Twitter sayfasına link veriyor. Yani POP üzerinde son 10 linki görmek haricinde herhangi bir ayar yapmanız vs mümkün değil. Uygulama ile ilgili gelişmeleri ise POP'un Twitter hesabından takip edebilirsiniz.

ReadQuick ve POP gibi verimliliğinizi arttırıcı başka uygulamalarda görüşmek üzere. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.