Turkcell Güvenlik uygulaması App Store ve Google Play'de yerini aldı

Turkcell Güvenlik uygulaması App Store ve Google Play'de yerini aldı

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu T40'ı tanıtan Turkcell, bu kez mobil uygulama tarafında bir yenilik yaptı. Kişisel güvenliğe dair hizmetlerini Turkcell Güvenlik adlı tek bir uygyulamada birleştirdi.

Google Play'den veya App Store'dan indirebileceğiniz uygulama, kişisel güvenliği farklı boyutlarıyla ele alıyor. Kişisel akıllı telefonunuzda kullanabileceğiniz uygulama, çocuklarının güvenliğini düşünen ebeveynlere de hitap ediyor.

Acil durumlarda tek dokunuşla konumunuzu kısa mesaj, MMS, e-posta yoluyla, hatta Facebook'ta veya Twitter'da paylaşabiliyorsunuz. 112 Acil, 155 Polis İmdat ve belirlediğiniz kişilerin telefon numarasına konum bilginizi hızlıca gönderebiliyorsunuz.

İstemediğiniz kişilerden gelen kısa mesajları ve çağrıları engelleyebiliyor, konumunuzu öğrenebiliyor (ücretli), güvenli internet ve mobil imza başvurusunda bulunabiliyorsunuz.

7-14 yaş arasındaki çocuğunuzun cep telefonuyla sadece uygun gördüğünüz kişileri aramasını sağlayabiliyor, kimlerden çağrı ya da SMS alabileceğini belirleyebiliyorsunuz. Deprem durumunda çocuğunuzun en son konum bilgisini de otomatik bir kısa mesajla öğrenebiliyorsunuz.

Araç güvenliğine dair bölüde ise mobil hasar sorgulama, yol ve trafik bilgisi sorgulamak gibi ücretli hizmetler yer alıyor.

turkcell guvenlik uygulamasi iphone android

Telefonunuzun güvenliği için sunulan telefona uzaktan erişim, alarm çaldırma, bulana mesaj atma gibi özellikler sadece iPhone sürümünde çalışıyor ama iOS'in bunun için sunduğu 'Find My iPhone' adlı bir uygulaması olduğunu da unutmamak lazım.

Turkcell Güvenlik için ses getiren bir uygulama demek doğru olmaz ama konuyu önemseyenlerin beğenerek kullanabileceği bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.