Kamusal hizmetlere odaklanan Bilişim İnovasyon A.Ş., 3.75 milyon dolar yatırım aldı

Kamusal hizmetlere odaklanan Bilişim İnovasyon A.Ş., 3.75 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'de teknoloji girişimlerine özel sektör ve internet odağında baksak da kamuya hizmet geliştiren teknoloji şirketlerinin yatırım haberlerini de almaya ve paylaşmaya özen gösteriyoruz. New York Merkezli Universe Capital Partners LLC ve iştiraki UCP Holdings’ten yatırım alan Bilişim İnovasyon A.Ş.'de bunun son örneği.

İlgili taraflardan aldığımız bilgiye göre UCP Holdings, Bilişim İnovasyon A.Ş.’nin yüzde 51’ini 3.750.000 dolar karşılığında satın alarak çoğunluk hissesine sahip olmuş. Yatırımın bir kısmı sermaye artışı şeklinde gerçekleşirken, bir kısmı ise ortak satışı olarak firmanın finansal olarak yeniden yapılandırılmasına, küresel projelere odaklanması için kullanılacak.

2008 yılında Uğur Akkuş tarafından Ankara'da kurulan ve 14 kişilik bir mühendis ekibinin çalıştığı Bilişim İnovasyon A.Ş., şimdiye kadar Enterprise Service Bus ürünleri, Doküman Yönetim Sistemi ve savunma sanayii alanında Uçuş Planlama ve Yönetim Sistemi gibi ürünler geliştirmiş. Yeni yatırımla birlikte büyük veri alanına adım atarak bankacılık ve finans sektörüne de giriş yapmak istiyor.

Halka arzın eşiğinden döndü

Merrill Lynch ve Bank of New York'un sermaye ortakları arasında olduğu UCP Holdings'den aldığımız bilgiye göre özellikle ürün/hizmet fiyatlama ve proje geliştirme hızı, geçmiş projelerinin başarısı ve detaylandırılmış akılcı büyüme planı yapılan yatırımın temel sebepleri.

12 milyon TL ödenmiş sermayesi olan Bilişim İnovasyon A.Ş. bu gelişmeyi sağlarken daha önce bir yatırım almamış. Halka arz için KOSGEB’den 100.000 TL Halka Arz Desteği onayı aldıktan sonra ise SPK’nın yeni tebliği nedeniyle halka arzını erteleyip yatırımcı arayışına girmiş.

Bu arayışın sonuçlanmasıyla da daha önce bekletilen web projeleri de masaya yatırılmış ve bir ön kuluçka merkezinin de açılmasına karar verilmiş.

2014 sonunda ön kuluçka merkezi

Açılacak kuluçka merkezi için UCP'nin hedefi 1. fazda 'Virtual Incubation Center' olarak hizmet verecek bir program, ikinci fazda ise fiziki kuluçka merkezi çalışmalarını başlatmak. Öngörülen tarih de 2014. 3. çeyreği.

Daha önce Türkiye'de İDAŞ, Frigo-Pak, Transtürk Holding, Cosmos Yatırım Ortaklığı'na yatırım yapan UCP Holdings 1.5 milyar dolarlık bir fon gücüne sahip ve inanıyorum ki Bilişim İnovasyon A.Ş.'nin yatay ve dikeye büyümesine oldukça önemli katkılar sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.