Web üyeliklerinizi kapatma rehberi: JustDelete.Me

Web üyeliklerinizi kapatma rehberi: JustDelete.Me

Webrazzi'de; belki geliştirme süreci kısa ve kolay olsa da insanların hayatlarını kolaylaştıran projelere mümkün oldukça yer veriyoruz. Bu kategorideki son örneklerden biri de TypeWonder.com'du.

Bugün ise Just Delete Me isimli bir platformu tanıtacağız. İngiltere'nin Portsmouth şehrinde yaşayan yazılımcı Robb Lewis ile arayüz tasarımcısı Ed Poole'un geliştirdiği Just Delete Me, dünya üzerinde en çok kullanılan web sitesi ve servislerdeki hesaplarınızı nasıl kapatacağınıza dair bir rehber sunuyor.

Tumblr, Skype, Twitter, 500px, PayPal ve Dropbox gibi çok sayıda web sitesi ve servisindeki hesaplarını kapatmak isteyen kullanıcılar, Just Delete Me üzerinde söz konusu site veya servisi bularak bağlantıya tıklayabilirler.

Ayrıca platform, her bir site veya servisi hesap kapatma konusunda dört farklı kategoriye ayırıyor. Yeşil hesap kapatmanın çok kolay olduğunu, sarı bazı ekstra adımlardan da geçilmesi gerektiğini, kırmızı müşteri ilişkileri ile iletişime geçmenin zorunlu olduğunu siyah ise hesap kapatmanın mümkün olmadığını ifade ediyor.

just-delete-me-hesap-sil

Açık kaynak olarak kodları yayınlanan projeye GitHub üzerinden destek verebilirsiniz. Bunun için projeyi fork'lamanız, sites.json dosyasına eklemek istediğiniz web sitesi ya da servisini yazmanız ve pull request açmanız yeterli. Ya da Just Delete Me kuurucularına mail de yollayabilirsiniz.

Just Delete Me gelir modeline sahip veya geliştirmesi zor/uzun olan bir proje değil. Ancak yazının en başında da belirttiğimiz gibi insanların hayatlarını kolaylaştıran pratik bir fikir olduğu kesin. Just Delete Me, dünyanın dört bir yanından platforma destek vermek isteyenlerin de etkisiyle ileride çok daha fazla web sitesi ve servisinde nasıl hesap kapatılacağına yer verebilir. Ayrıca kullanıcıların yeni bir üyelik için form doldururken o site veya servisteki hesaplarını nasıl kapatacaklarını hatırlatan bir tarayıcı eklentisi de geliştirilebilir.

Bugüne kadar 70'in üzerinde ülkeden ziyaretçi çekmeyi başaran İngiliz ikilinin yazdıkları blog yazısından Just Delete Me'yi geliştirmeye devam edecekleri anlaşılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.