Mayer’ın yüzü gülüyor: Yahoo 2011’den beri ilk kez Google’ı geçti

Mayer’ın yüzü gülüyor: Yahoo 2011’den beri ilk kez Google’ı geçti

Marissa Mayer Yahoo’nun başına geçtiğinden beri her bir adımı mercek altında. Herkes oldukça zor durumda görünen Yahoo’yu bir sihirli dokunuşla yeniden eski güzel günlerine getirip getiremeyeceğini merak ediyor. Mayer uzun vadede nasıl bir sonuca ulaşacak kestirmek mümkün değil ama göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçen Mayer, görünüşe göre doğru bir şeyler yapıyor.

ComScore’un son verileri 2011’den bu yana ABD’nin en çok ziyaret edilen siteleri listesinde Yahoo’nun ilk kez Google’ı geride bıraktığını gösteriyor. Üstelik Yahoo’nun 1 milyar doların üzerinde bir rakamla bünyesine kattığı Tumblr bu listede ayrıca yer alıyor. Yani bu Yahoo’nun Tumblr’sız ziyaret rakamları.

İşte Mayer’ı son derece mutlu eden bu verilerle ilgili diğer detaylar…

Temmuz ayının rakamlarını içeren listenin zirvesinde yer alan Yahoo’nun tekil ziyaretçi sayısı 197 milyonun biraz altında. İkinci sırada ise 192 milyon tekil ziyaretçi ile Google geliyor. Microsoft 179 milyon ile üçüncü, Facebook 142 milyon ile dördüncü ve AOL 117 milyon ile beşinci sırada.

Bu rakamlara mobil dahil değil

Bu veriler ile ilgili diğer önemli bir detay ise rakamların içerisinde mobil trafiğin yer almıyor olması. Dün aktardığımız gibi dünyadaki tüm internet trafiğinin yüzde 17’sinin mobil telefonlardan geliyor. Mobil ziyaretçi rakamları da hesaba katıldığı bir listede ise Yahoo’nun zirveyi alma ihtimali daha düşük.

Yahoo son bir yıl içerisinde pek çok alanda büyük atılımlar yapmış olmasına rağmen mobil Mayer’ın henüz tam anlamıyla el attığı bir alan değil. Bu listede Yahoo ve Google arasındaki sadece 5 milyon gibi ufak bir fark olması da, mobil trafiğin de dahil olduğu bir listede Google’ın Yahoo’ya göre daha avantajlı olabileceğini düşündürüyor.

Son olarak listede göze çarpan bazı diğer başlıklar şunlar: Apple 75 milyon tekil ziyaretçi ile 11. sırada yer alıyor. Yelp 41 milyon ile 24., Yahoo’ya ait olmasına rağmen ayrıca listelenen Tumblr 38 milyon ile 28., Twitter 36 milyon ile 30. ve Pinterest 25 milyon tekil ziyaretçi ile 49. Sırada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.