Mobil web trafiği Afrika'da ve Güney Amerika'da 2 katına çıktı

Mobil web trafiği Afrika'da ve Güney Amerika'da 2 katına çıktı

İnternet erişiminde mobil cihazların hakimiyeti hızla artıyor. Statista'nın derlediği StatCounter rakamlarına göre dünya çapındaki web trafiğinin yüzde 17'si artık mobil telefonlardan geliyor.

Tabletler dışında, cep boyutundaki mobil cihazları dikkate alan (akıllı telefonlar, iPod vs...) Statcounter verileri web sayfası görüntüleme sayılarını dikkate alıyor. Afrika'daki kullanımın yüzde 23.7 ile ilk sırada gelmesi de bu ayrımı doğruluyor zira Afrika'da nitelikli cep telefonları ile internet/mobil ödeme oldukça popüler.

Avrupa ve ABD gibi akıllı telefonların popüler olduğu kıtalarda ise mobil uygulama trafiği ön plana çıkıyor ki bu da bu tabloya yansımıyor. Kuzey ABD'da mobil web trafiği yüzde 15.2. Avrupa'da ise sadece yüzde 9.7. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olsa da dünyanın belki de en ucuz işgücüne sahip Çin'de mobil web trafiği yüzde 26.6 ile 2. sırada geliyor.

mobil web trafigi istatistikleri

Temmuz 2012-Temmuz 2013 arası kıyaslandığında Afrika'nın ve Güney Amerika'nın 2 kat büyümesi dikkat çekiyor. Diğer kıtalarda da 2 kata yakn büyüme var. Dünya ortalaması ise yüzde 50 civarında artış göstermiş. Avrupa'da yüzde 5.9'dan yüzde 9.7'ye artış var.

Akıllı telefonların yükselişine rağmen mobil web trafiğinin bu şekilde artış göstermesi bana mobil internet erişiminin artışını net şekilde gösteriyor. Bu kullanıcıların akıllı telefonlara geçiş yapması da kolay olacak görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.