Blackberry uygulamalarının üçte birinden fazlası aynı geliştiriciden

Blackberry uygulamalarının üçte birinden fazlası aynı geliştiriciden

Hemen her çeşit içerik üretiminde olduğu gibi nobil uygulama dünyasında da nicelik ve nitelik tartışmaları devamlı olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda haber değeri taşıyan son gelişme Blackberry tarafından geldi.

Blackberry CEO'su Thorsten Heins'ın Mayıs ayında verdiği rakamlara göre Blackberry'nin uygulama marketi App World'de 120 bin uygulama var. Peki bu uygulamaların kaç tanesi tek bir geliştirici hesabından çıkmış olabilir?

Başlıkta da yazdığımız bu uygulamaların 1/3'inden fazlası 47 bini tek bir geliştirici hesabından çıkmış. Bu geliştirici 102 kod numaralı S4BB Limited adında bir şirket. Berry Review'ın haberine göre Hong Kong'lu şirketin 47 binden fazla uygulaması var.

S4BB'nin tek başına böylesine baskın olması App World'ün çeşitliliği açısından elbetteki olumsuz bir tablo çiziyor. Bir de uygulamaların kalitesi düşünüldüğünde konu daha ciddi bir tartışmanın kapılarını açıyor.

blackberry app world uygulamalar

App Store dışındaki rakiplerin Blackberry'yi eleştirecek hali yok belki. Google Play'de yükselmeyi Instapaper'ın kurucusu Marco Arment'in Google için söylediği şekilde açıklayacak olursak;

"Bugün Google Play içinde arama yapmak, sorduğunuz her soruya bir cevabı olan aç, çaresiz ve işgüzar satıcılardan oluşan kalabalık bir bit pazarında soru sormaya benziyor."

Google Play'in kirliliği tartışmalarına karşılık çeşitlilik açısından sıkıntılı olan Windows Phone Market ise nitelikli uygulamalar konusundaki takıntısını yeni ücretsiz uygulama geliştirme aracıyla esnetmeye başlamış gibi görünüyor. Firefox OS tarafında ise henüz ciddi bir uygulama dükkanı bile oluşmuş değil. Keza temeli logo/melodi/tema tipi klasik içeriklerle dolu olan Symbian uygulamalarını konuşmak da çok gerekmiyor.

Hal böyleyken Android'in nicelik açısından, Apple'ın nitelik ve kazanç açısından üstünlüğü değişmez gibi. Diğer rakiplerin Marissa Mayer gibi önemli bir transfer gerçekleştirmesinin mantıklı olabileceğini aklıma getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.