Windows Phone App Studio: Windows Phone için koda bulaşmadan uygulama geliştirin

Windows Phone App Studio: Windows Phone için koda bulaşmadan uygulama geliştirin

Akıllı mobil cihazları zenginleştiren mobil uygulama rekabetinde niceliğe değil niteliğe önem veren Microsoft, atağa geçiyor. Windows Phone'a uygulama geliştirmek isteyen ama kodlama bilmeyenler, artık bu isteğini gerçeğe dönüştürülebilecek.

Ücretsiz bir uygulama geliştirme aracı olarak tanıtılan Windows Phone App Studio, kullanıcılara 4 basit adımda çeşitli uygulamalar geliştirme imkanı sunuyor. Elbette ileri düzey uygulamalar geliştirmek bu araç ile mümkün değil ancak dilerseniz kaynak kodunu indirip üüzerinde geliştirme yapabiliyorsunuz.

Windows Phone App Studio kullanıma hazır çeşitli taslaklar sunuyor. Uygulamanızı yazılı ve görsel içeriklerle tamamladıktan sonra Windows Phone arayüzüne eklenen ana uygulamalarda olduğu gibi çeşitli efektlerle çekici hale getirebiliyorsunuz.

Kayıt için Microsoft hesabınızla giriş yapıp size gönderilecek giriş kodunu beklemeniz gerekiyor. Uygulamanızı Windows Store'da yayınlamak için de tabii ki bir geliştirci hesabı açmanız lazım. Onun da ücreti bir süre için 19 dolar.

Hem Windows Phone geliştirici blogunda ve Windows Phone tabanlı Lumia serisinin üreticisi Nokia'nın resmi blogunda tanıtılan bu yeni araç aslında Google'ın Android için tanıtıp daha sonra kapattığını hatırladığım uygulama geliştirme aracını hatırlatıyor. Kullanıcılardan bu yönde bir talep gelip gelmediğini bilmiyorum ama Microsoft'un uygulama sayısının artırmak ve çeşitlilik sağlamak adına böyle bir adım atması mantıklı görünüyor.

Eğer siz de 30 dakikadan kısa sürede basit Windows Phone uygulamaları geliştirmek isterseniz hemen apps.windowsstore.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu aracın sizi önemli bir uygulama geliştiricisi yapması zor ama Haziran ayında Microsoft'un önemli Windows Phone geliştiricilerine 100 bin doları aşan primler verdiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.