Apple, Nike'ın akıllı bilekliği FuelBand'in danışmanını işe aldı

Apple, Nike'ın akıllı bilekliği FuelBand'in danışmanını işe aldı

Önümüzdeki ay ABD'de gerçekleştireceği lansmanla ilgili şimdiden fazlasıyla konuşulan Apple, bir yandan da iWatch ile adından söz ettiriyor.

Şirket son olarak Nike'ın akıllı bilekliği FuelBand'in arkasındaki en önemli isimlerden biri olan Jay Blahnik'i  kadrosuna kattı. Fitness konusunda oldukça değerli bir eğitmen olan Blahnik; geçmişte Nike, Microsoft ve Starbucks gibi şirketlere fitness ve insanların fitness alışkanlıkları konusunda çeşitli danışmanlıklar vermişti. Blahnik Nike Fuelband'in geliştirilmesinde de önemli bir rol üstlenmişti.

ABD'de oldukça ünlü olan Men’s Health dergisinin tüm zamanların en iyi 10 fitness uzmanından biri olarak gösterdiği Blahnik, 30'un üzerinde ülkede verdiği konferans ve eğitimlerle tamamen dolu salonlarda insanlarla buluşuyor.

jay-blahnik
Jay Blahnik

9to5Mac'in haberine göre Jay Blahnik bu ayında başında Apple'a katıldı. Bu arada Apple CEO'su Tim Cook'un da Nike Fuelband kullandığını, hatta katıldığı bir konferansta Nike'ın ürettiği akıllı bileklik için "Nike, Fuelband ile önemli bir iş başardı, iOS'la da güzel entegre ettiler. Giyilebilir teknolojiler oldukça önemli ve içerisinde fırsatla barındıran bir alan." cümlesini kurduğunu hatırlatalım.

Apple'ın Jay Blahnik hamlesi oldukça önemli. Blahnik, iWatch için çalışabileceği gibi Apple'ın Fuelband benzeri bir sporcu bilekliği planları da olabilir. Tabii bir diğer ihtimal ise Blahnik'in koşu ayakkabılarına el atması. Tüm bu soru işaretleri Apple'dan gelecek resmi açıklamayla son bulacaktır. Ancak şimdiden ABD merkezli şirketin giyilebilir teknolojiler konusunda önemli bir adım attığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.